Fabregas_arsenal

Arsenal pušta Fabregasa u Barselonu

Arsenal će pustiti svog kapitena i španskog fudbalera Cesca Fabregasa u Barselonu, pišu u četvrtak dva sportska časopisa.

Prema Mundo Deportivu, trener Arsenala Arsen Venger konačno je dao svoj pristanak za Fabregasov odlazak, pod uslovom da ne potpiše za neki drugi engleski klub.

-Trener je otvorio vrata Fabregasu pod uslovom da ne pojača drugu englesku ekipu – piše Mundo Deportivo.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Kapelo nazvao novinara lažovom

Kako pak piše drugi sportski časopis Sport, „Arsenal smatra da je odlazak Fabregasa neizbežan“, a njegovi se predstavnici očekuju u četvrtak u Barseloni kako bi upoznali katalonski klub s „finansijskim zahtevima“ engleskog prvoligaša.

Ovi ponovni kontakti usledeli su godinu dana nakon neuspelog pokušaja Barselone da angažuju Fabregasa koji je oduvek pokazivao želju da zaigra u katalonskom klubu.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije: Da se plasiramo na SP posle utakmice sa Austrijom

Cesc Fabregas je počeo u Barsi karijeru u akademiji za mlade pre nego je prešao sa 16 godina u Arsenal 2003.

-Ja sam navijač Barse. Član sam kluba, kao što je bio moj deda, moj stric, moji rođaci… Volim te boje odmalena. Ja sam Katalonac. Ali, ja sam kapiten Arsenala, ja sam ‘topdžija’ i tu sam postao igrač, tu sam sazrio kao osoba – izjavio je Fabregas u julu 2010.

Povezana vest:  Milan angažovao Noćerina iz Palerma

Mundo Deportivo dodaje i da pregovori između dva kluba neće biti lagani. Prema pisanju Sporta, Arsenal bi mogao tražiti i do 50 miliona evra za Fabregasa.