Exit 1

EGZIT 2011

Egzit od 7. do 10. jula, više od 600 izvođača

 

Na međunarodnom muzičkom festivalu „Egzit“, koji će se održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, učestvovaće više od 600 izvođača na 20 bina, a očekuje se dolazak dvomilionitog posetioca, saopštili su danas organizatori.

Pored već ranije najavljenih imena glavne bine festivala, „mejn stejdža“, dolazak su potvrdili i Big Audio Dynamite, Amadou&Mariam, Disciplin a Kitsćme, David Rodigan, Caspa i Digital Mystikz & MC SGT Pokes.

Povezana vest:  Bassivity Digital Showcase 23. juna u Domu Omladine

Prema rečima programskog menadžera glavne bine Dragana Ambrozića, ove godine će se „Egzit“ vratiti alternativnoj kulturnoj sceni, karakterističnoj za osamdesete i devedesete godine prošlog veka, ali i početak ovog milenijuma.

-U novom kontekstu srpske muzičke scene povezane sa globalnim poslovnim tokovima, izuzetno je važno nastaviti s dovođenjem najznačajnijih alternativnih grupa, koje drugačije u našoj zemlji ne bi ni nastupale – izjavio je Ambrozić.

Povezana vest:  Blek Krous najavljuju album, turneju i pauzu

Zbog toga će na „mejn stejdžu“ ovog leta, više nego ranijih godina, nastupati grupe i pojedinci koji neguju različitost i drugačiji pogled na svet.

-Vrednosni sistem alternativne kulture i dalje nije prihvaćen u našoj sredini, u kojoj su merila odavno namerno pomućena. Grinderman, Pulp, Portishead, Big Audio Dynamite i Bad Religion su velika istorijska imena upravo takve kulture, a Arcade Fire i M.I.A, te Santigold i Editors veoma važna nova imena na toj sceni – dodao je Amborzić.

Povezana vest:  Preminula Usnija Redžepova

Do „Egzita 2011“ je, dakle, ostalo manje od mesec dana, a promotivna akcija prodaje karata studentima i srednjoškolcima pod nazivom „4+1“ trajaće do 15. juna.

Akcija, pod pokroviteljstvom „Konversa“, podrazumeva da se uz četiri kolektivno kupljene ulaznice jedna dodeljuje besplatno, a pomenuta firma će za svih petoro organizovati besplatan smeštaj u „Egzit selu“ i prevoz do Tvrđave tokom festivalskih dana.