logo_fud_savez_hrvatske

Hrvatski fudbalski savez čeka kaznu UEFA

 

Zbog neprimerenog navijanja na splitskom stadionu Poljud, tokom meča između reprezentacija Hrvatske i Gruzije, Hrvatski fudbalski savez mogao bi da bude drastično kažnjen, pišu danas lokalni mediji.. Kako se navodi, Evropska fudbalska unija bi mogla ili da izrekne novčanu kaznu, ili da odredi da se meč protiv Izraela 6. septembra igra pred praznim gledalištem.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Nigerija izgubila od Argentine, ali prošla u osminu finala

Hrvatski mediji izveštavaju da su delegati UEFA Hrvatskom fudbalskom savezu poslali zapisnik na 26 stranica na kojima su zabeležena divljaštva navijača na Poljudu.

U zapisniku UEFA pominje se da se na tribini pojavio nacistički znak svastika, a da su navijači telima oblikovali slovo U, kao i da su tri lica nakon utakmice ušla u teren sa gomilom upaljenih baklji, a da nije bilo nikog ko bi otključao bezbednosna vrata koja se otvaraju u slučaju problema na stadionu.

Povezana vest:  Real želi da angažuje Morinja na leto

-Kazna će biti teška, ili ogromna novčana, ili igranje pred praznim tribinama u sledećoj utakmici protiv Izraela! – izjavio je za „Sportske novosti“ komesar za bezbednost Hrvatskog fudbalskog saveza Zoran Cvrk.