engleska_logoENGLESKA LIGA, VESTI
Ljuti O’Neill
Martin O’Neill, menadžer Aston vile, ne reaguje baš najbolje na česte glasine o mogućem prelasku Jamesa Milnera u neki drugi klub. Za usluge reprezentativca Engleske zainteresovani su Mančester siti i gradski rival Junajted, a vezni fudbaler blista tokom tekućeg šampionata. Upravo i to je jedan od razloga da O’Neill ni ne pomisli na završetak saradnje:
– Ponekad mi se čini kao da neko sa strane želi da nas omete. Momak ima važeći ugovor, igra briljantno i primetno su mu prijala nova zaduženja u centralnom delu veznog reda. Želimo da sačuvamo najbolje fudbalere i da i ubuduće vodimo borbu za dobar plasman. Da se ne bave Milnerom mediji bi se dohvatili nekog drugog talentovanog igrača iz naše ekipe.
Prema navodima štampe, Mančester siti je spreman da izdvoji 24 miliona funti za transfer.
Bolest kočila Taylora
Matthew Taylor, prvotimac Boltona, otkrio je da je u prethodnom periodu igrao nešto lošije zbog problema s mononukleozom. S virusnom infekcijom se očito izborio, budući da je minulog vikenda postigao dva pogotka protiv Stouka. Iako je ušao u igru pri vođstvu protivnika, nije mu bilo potrebno puno vremena da preokrene rezultat. Taylor je prokomentarisao:
– Bio sam neprepoznatljiv tokom proteklih meseci. Odlučio sam da dam krv na analizu. Nalaz je ukazao na mononukleozu s kojom se nesvesno borim već pola godine. Ništa mi nije polazilo za rukom, izgubio sam mesto u postavi, a pogled na mečeve sa strane mi nije prijao. Trenutno se osećam mnogo bolje.
Watsonu svanulo
Ben Watson je deo ove sezone proveo na pozajmici u Vest Bromiču. Boravak u Čempionšipu je očito prijao i njemu i klubu za koji je donedavno nastupao. Naime, ekipa se od idućeg šampionata vraća u Premijer ligu uz prvoplasirani Njukasl, a Watson se indirektno nametnuo i stručnom štabu Vigana. Dobio je priliku protiv Arsenala i upravo je njegov gol najavio preokret. Domaći su u finišu dva pogotka razlike za goste pretvorili u trijumf od 3:2. Watson je po završetku susreta konstatovao:
– Naporno sam radio i trener je odlučio da mi pruži šansu. Drago mi je da sam je iskoristio. Ipak, nema razloga da se zanosim. Nastaviću da treniram kao i do sad, a zatim ću videti dokle će me takav odnos prema obavezama dovesti. Nisam odigrao onoliko mečeva koliko sam želeo tokom sezone. Što se kluba tiče, blizu smo opstanka i zato ćemo se truditi da do kraja šampionata dodatno popravimo plasman. Bila bi to lepa uvertira za sve što nas čeka u narednom prvenstvu.
Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, PSŽ i Juventus stekli prednost u gostima pred revanše