DEMO FEST 2010 03

Banjalučki Demofest odredio 30 takmičarskih bendova

 

Žiri festivala neafirmisanih regionalnih izvođača „Jelen demofest“, koji će biti održan od 27. do 29. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, saopštio je imena 30 bendova koji će se takmičiti za glavnu nagradu – snimanje albuma.

Organizatori „Demofesta“ saopštili su da je žiri, u sastavu direktorka festivala Brankica Janković, muzičari Vasil Hadžimanov i Nikola Vranjković, režiser Milorad Milinković i novinar Miroslav Akrapović, preslušao 876 pesama, 438 benda iz šest zemalja regiona.

-Posao nije bio nimalo lak, konkurencija je jača nego prošle godine, broj prijava je drastično uvećan. Ocenjivani su aranžman, muzika i tekstovi, a vrlo bitan je i opšti utisak – rekla je Jankovićeva, direktorka i agencije „Akvarijus Ogilvi (Aquarius Ogilvu), koja organizuje „Demofest“.

Povezana vest:  IZUZETNA BLUES/ROCK ZVEZDA DANAŠNJICE BETH HART U HALI SPORTOVA, 11. NOVEMBRA

Na banjalučkom festivalu takmičiće se iz Beograda „Kriške“, „Ola Horhe“, „Fandango“, „Bitipatibi“, „Štrebers“ (Sćtrebers), „Kenot“ (CanNot), „Endorsment dil“ (Endorsement deal) i „Blaja dab plaja“ (Blaya dub playa), a iz Novog Sada stižu „Nova“ i „Mo“.

Iz Srbije još dolaze pirotski „Big bag“ (Bug), „Knap“ (Knapp) i „Daunstroj“ (Downstroy) iz Kikinde, „Plišani mališan“ iz Gornjeg Milanovca, niški „Plastik sandej“ (Plastic Sunday), „Babilon orkestra“ (Babylon orchestra) iz Lazarevca.

Povezana vest:  Banjalučka promocija "Muzike za gledanje" Darka Džambasova

Iz Hrvatske dolaze zagrebački „Superbrends“ (Superbrands), „Kevlar bikini“, vinkovačke „Punčke“, „El Šat“ iz Splita, „Kondor skaj“ (Condor Skye) iz Varaždina, „Beta bombe“ iz Brača, a iz Makedonije bitoljski „Ageinst dem ol“ (Against Them All) i „Gligor Kondovski“ iz Tetova.

„Joko Ono“ dolazi iz Ljubljane i „Nju sitizens“ (New Citizens) iz Novog Mesta, „Indigo bop“ iz Podgorice, dok iz Bosne i Hercegovine sviraju „Estetik empati“ (Aesthetic Empathy) iz Sarajeva, „Dab rebelion“ (Dub Rebellion) iz Brčkog i banjalučki „Ez aj fol“ (As I fall).

Povezana vest:  ANA RUCNER „Expression“ u prodaji!!!

Prvoplasirani bend očekuje nagradno snimanje albuma vredno 7.500 evra, spot i medijska podrška regionalnog MTV-ija, dok drugo mesto obezbeđuje 5.000 evra vredna binska oprema, a treće oprema vredna 3.000 evra. U revijalnom delu festivala nastupiće inostrani izvođači „Kelis“, Triki (Tricky) i „Skindred“, kao i prošlogodišnji pobednici „Trisom“ (Threesome) iz Beograda, i učesnici „Prežderani“ iz Daruvara i pirotski „Kuriri“.