darkvud_dab

Grupa Darkvud dab krajem juna u Parizu

 

Beogradska grupa „Darkvud dab“ (Darkwood Dub) nastupiće u Parizu 21. juna, na manifestaciji povodom Svetskog dana muzike, najavljeno je iz Kulturnog centra Srbije u Parizu.

„Darkvud dab“ će 21. juna nastupiti na platou ispred Kulturnog centra Srbije, a dva dana kasnije i u koncertnoj sali „Le divan du Monde“, saopštili su organizatori.

U saradnji s Turističkom organizacijom Srbije na manifestaciji će biti predstavljeni i letnji muzički festivali u Srbiji (Guča, Exit, Beer Fest, Nišvil i drugi), koji u Francuskoj privlače veliku pažnju publike i medija.

Povezana vest:  Black Coffee, HiddenBG i FAM, Ellen Allien u Barutani ovog vikenda

Do sada su na toj manifestaciji kao predstavnici Kulturnog centra Srbije učestvovale grupe „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Lutke“, „Vrooom“, „E Play“ i di-džejevi Grašhoper i Ewoks.

Srpski kulturni centar u Parizu najavio je i nekoliko programa koje priprema za jesen, a među kojima je i izložba radova svetski priznatog dizajnera iz Srbije Slavomira Stojanovića, pod nazivom „Futro“.

Povezana vest:  Učesnici pozivaju na „Guitar Art" festival

Ta izložba je predviđena za septembar i biće priređena u okviru manifestacije „Nedelja stranih kultura“.

Za oktobar i novembar u pripremi je izložba Raše Todosijevića, koji ove godine predstavlja Srbiju na Bijenalu vizuelnih umetnosti u Veneciji.

U toku su i pripreme devetog izdanja džez festivala inostranih kulturnih centara u Parizu „Jažycolors“, koji će biti održan od 8. do 30. novembra, uz učešće 16 zemalja.

Ovogodišnji predstavnik Srbije je kvartet „Hot Club of Belgrade“, predvođen gitaristom Brankom Maćićem i violinistom Filipom Krumešom.

Povezana vest:  Džiboni i Vlatko video porukom pozvali sve na 49. Gitarijadu

U Kulturnom centru Srbije u toku je komemorativna izložba slika istaknutog srpskog umetnika Milorada Bate Mihailovića, koji je preminuo 23. aprila ove godine u Parizu.

Na izložbi je predstavljen presek Mihailovićevog opusa koji je stvarao gotovo šest decenija života i rada u Parizu.

Programi Kulturnog centra Srbije realizuju se uz podršku i pomoć Ministarstva kulture Srbije i ambasade Srbije u Francuskoj.