Exit_logo

Saopšteni izvođači Egzit lajv bine

 

Novosadski „Egzit“ saopštio je danas izvođače „Egzit mjuzik lajv“ (Exit Music Live) bine, na kojoj će tokom trajanja festivala od 7. do 10. jula nastupiti „Kanda, Kodža i Nebojša“ (KKN), „Darkvud dab“ (Darkwood Dub), „Disciplina kičme“, „Jabroli“ i drugi.

-Bina donosi nove izvođače za koje još niste čuli, pobednike ‘Plej et Egzit’ (Play at Exit) konkursa, ali i bisere sa „Egzit etikete’, na kojoj je do sada izdato 25 izvođača. Na konkurs se prijavilo više od 950 muzičara iz celog sveta, 24 je izabrao žiri, dok je tri izglasala publika – saopštio je „Egzit“.

Povezana vest:  King Princess, štićenica Marka Ronsona, ima novi singl-Only Time Makes It Human

Kako se navodi, „Egzit“ 7. jula otvara jedan od pobednika konkursa sastav „Ego“, a pored njih te večeri na „Egzit mjuzik lajv“ bini nastupiće sarajevski hardkor-metalci „Fletlajn“ (Flatline), nemački alternativci „Beks“ (Backs), danski „Rejted“ (Rated) i britanski „Van las tlaf“ (One Last Laugh).

Glavne zvezde prve večeri na „Mjuzik lajvu“ su beogradski rege sastav „KKN“ i italijanski rokeri „Verdena“.

Povezana vest:  EXIT od starta snažno pred 44.000 ljudi! Večeras lestvicu podižu French Montana, Ziggy Marley i Maceo Plex!

Petak otvara beogradski sastav „Lenorestejt“ (Lenorestate), a slede kantri-folkeri iz Austrije „Alzak“ (Alasac), elektro pop, iz Mađarske „Karbonfuls“ (Carbonfools) i „Nju vejv Sirija“ (New Wave Syria) iz Slovenije, kao i domaći „Autopark“, „Disciplina kičme“ i „Zemlja gruva“.

Na „Egzit mjuzik lajvu“ 9. jula sviraju domaći gotik-metalci „Groteska“, pank surferi „Trisam“ (Threesome), ruski „Tip top teliks“ (Tellix) i mađarski trip-hop sastav „Sadant“, koji dolazi u okviru programa razmene bendova sa „Siget“ (Sziget) festivalom.

Povezana vest:  Bane Lalić i MVP objavili novi album, premijera novog spota danas na MTV-u

Tu su i britanski psihodelični pop „Hej šolej“ (Hey Sholay), hrvatski „Niplpipl“ (Nipplepeople), kao i domaći „Jarboli“ i „Generacija bez budućnosti“.

-Nedelju otvaraju pobednici ‘Plej et Egzit’ konkursa niški postpankeri ‘Kiša kerozina’ i makedonski ‘June’, iz Bugarske stiže fank podrška ‘Futur šok’ (Phuture Shok), iz Hrvatske pop pank ‘Kinoklub’. Poslednje sate na ‘Egzit mjuzik lajv’ odsviraće domaći ‘Popečitelji’, ‘Vrum’ (Vroom) i ‘Darkvudi’ – saopštio je „Egzit“.