amy winehouse 04

Ejmi Vajnhaus sutra nastupa u Beogradu

 

Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) trebalo bi da počne sutra uveče evropsku turneju nastupom na Kalemegdanu u Beogradu, gde će kao drugi nosilac programa svirati američki muzičar Mobi (Mobi).

Na koncertnom događaju, koji je organizator „Avalon produkcija“ iz Skoplja nazvao „Tuborg Ultimate Summer“, pevačica hitova „Valerie“, „Stronger Than Me“, „You Know I’m No Good“ ili „Love Is a Losing Game“, trebalo bi da nastupi posle 22.30.

Povezana vest:  Uoči koncerta u DOB-u ŽeneKese predstavljaju novi spot!

Program na Kalemegdanu počinje od 18.00 didžej Selekter from Venis (Selecter From Venice), između 19.30 i 22.30 sviraju regionalni sastavi „Elemental“, „Zemlja gruva“ i „Bei d’ fiš“ (The Fish) sa Karolinom Gočevom, a oko 00.30 multiinstrumentalista Mobi, poznat po hitovima „Porcelain“, „Natural Blues“ i „Why Does My Heart Feel So Bad?“.

Vajnhausova je posle uspešnog prvenca „Frank“ (2003), status svetske džez-pop-soul zvezde potvrdila drugim albumom „Back to Black“ (2006), za koji je dobila pet „Gremija“, ali je potom, umesto novom muzikom, više skretala pažnju javnosti ekscentričnim ponašanjem I problemima s drogom i alkoholom.

Povezana vest:  Blek Ajd Piz na dobrotvornom koncertu u Njujorku

Pred početak evropske turneje, 27-godišnja Vajnhausova početkom juna je završila jednonedeljni tretman u londonskoj klinici Prajori za lečenje psihijatrijskih problema, zavisnosti od alkohola i droga, ali njen predstavnik za javnost nedavno nije saopštio konkretne razloge lečenja.

Na nedavnoj konferenciji za novinare u Beogradu generalni director „Avalona“ Boban Miloševski je rekao da je za koncert na Kalemegdanu „siguran da će sve biti uredu“.

Povezana vest:  Još nije kraj muzičkim festivalima za ovo leto