Santana2

Santana u Beogradu 6. jula, predizvođač Džimi Klif

 

Gitarista Karlos Santana (Carlos) sviraće 6. jula u Beogradskoj areni, sa rege majstorom Džimijem Klifom (Jimmy Cliff) kao predizvođačem, saopšteno je danas. Santana u evropskom delu svetske turneje predstavlja novi album „Guitar Heaven: The Greatest Guitar Clašics Of All Time“.

Najavljeno je da će sa Santanom u nekoliko pesama nastupiti njegova supruga, bubnjarka Sindi Blekmen (Cindy Blackman) koja je dugo svirala i snimala sa Lenijem Kravicom (Lenny Kravitz). Santana ju je zaprosio 2011. godine na sred koncerta u Čikagu.

Povezana vest:  Reper Ti Aj pušten iz zatvora

Na repertoaru koncerta u Beogradu, koji bi trebalo da traje oko dva I po sata, naći će se Santanini hitovi „Black Magic Woman“, „Maria, Maria“, „Sunshine Of Your Love“, „Smooth“ i drugi, ali i obrade „Bitlsa“ (The Beatles) „Doorsa“ (The Doors) i „Dip Parpla“ (Deep Purple) kao što su „While My Guitar Gently Weeps“, „Riders On The Storm“ i „Smoke On The Water“.

Povezana vest:  Lil Vejn ponovo u sukobu sa zakonom

Od 1960. do sada, Santana je prodao vise od 100 miliona albuma I osvojio 10 Gremi nagrada. Uvršćen je u Muzej slavnih rokenrola, a muzički časopis „Rolingstoun“ stavio ga je na 15. mesto svoje liste 100 najvećih gitarista svih vremena.