uefa_champions_league

Partizan dočekuju vatreni navijači u Tetovu

 

Sudeći po snimcima i fotografijama na navijačkim sajtovima, igrače i navijače srpskog fudbalskog šampiona Partizana čekaće teško gostovanje u Tetovu gde utakmice igra Škendija, protivnik crno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na jednom navijačkom forumu (www.ultras-tifo.net/photo-news/413-shkendija-metalurg-28052011.html) mogu se videti fotografije i video zapisi navijačke grupe „Balisti“ (Ballistet) koja podržava Škendiju.

Povezana vest:  Terzić: Porasli smo kao klub, hoćemo opet u LŠ

Na sajtu se još navodi da su klub osnovali Albanci i da su navijači Albanci, tako da se utakmice u Tetovu smatraju događajima visokog rizika, na kojima nije dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.

Na video snimku proslave osvajanja titule Škendije u Makedoniji vidi se kako navijači na stadionu, koji prima oko 15.000 posetilaca, najpre ubacuju u teren veliku količinu papirnih traka, da bi potom zapalili i stotine baklji na svim tribinama.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Fabio Kapelo: Čini se da smo dve godine radili džaba

Prema napisima na forumu, navijači iz Tetova su u bliskim odnosima sa navijačkom grupom Dinama iz Zagreba, Bed blu bojsima (BBB). Prva poruka na sajtu je: „Respect BBB. Smrt Srbima i svima koji ih podržavaju. Pozdrav iz Zagreba“.

Navijači Partizana, kao i ostalih klubova iz Srbije, pod prismotrom su UEFA zbog niza incidenata na utakmicama klubova i reprezentacije. Partizan je 2007. godine bio izbačen iz kvalifikacija za Kup UEFA nakon sukoba navijača u Mostaru gde su crno-beli igrali protiv Zrinjskog.

Povezana vest:  Vesli Snajder spreman za Lila