lady_gaga_2011_1

Lejdi Gaga: Japan je bezbedan i otvoren za turiste

Pop pevačica Lejdi Gaga obećala da će iskoristiti svoju popularnost kako bi “podsetila ljude da je Japan bezbedan“, uprkos prirodnim katastrofama koje su ga pogodile u martu, javile su danas agencije.

Lejdi Gaga, koju je magazin “Forbs“ rangirao kao najmoćinju poznatu ličnost godine, doputovala je u Tokio na humanitarni koncert za pomoć Japanu, koji će biti održan u subotu.

Povezana vest:  Sutra počinje Rockam Dorćol 3 festival: GORAN BARE I MAJKE, DALIBOROVO GRANJE, SHARKS, SNAKES AND PLANES i gosti

-Verujem da je vreme da se pogleda ka napred – rekla je Lejdi Gaga novinarima.

-Veoma je važno da oni nastave da skupljaju novac. Ali je takođe važno da mi podsetimo svet da je Japan sada bezbedan i da su njegova vrata otvorena za turiste iz celog sveta koji žele da dođu i da uživaju u ovoj divnoj zemlji – dodala je ona.

Povezana vest:  Sutra AUTOPARK u DOB-u

Američka pevačica je do sada poklonila oko tri miliona dolara ljudima u oblastima pogođenim zemljotresom i cunamijem.

Turističke posete Japanu drastično su opale posle martovskog zemljotresa, cunamija i nuklearne katastrofe.

U zemljotresu i cunamiju koji su 11. marta pogodili Japan više od 23.000 ljudi je poginulo ili je nestalo, a oštećena nuklearna elektrana od tada konstantno ispušta radioaktivni materijal u atmosferu.

Povezana vest:  Džej-Zijev spot premijerno za Novu godinu

Zvaničnici naglašavaju da opasnosti od radijacije u Tokiju nema, kao ni u drugim popularnim gradovima poput Osake ili Kjota.