zdravko_colic_usce

Zdravko Čolić priredio spektakularan koncert na Ušću

Zdravko Čolić, jedna od najvećih zvezda jugoslovenske pop muzike, održao je sinoć trijumfalan koncert na beogradskom Ušću koji je trajao tri sata i dvadeset minuta i koji je, prema procenama policije na terenu, videlo oko 100.000 ljudi.

Čolić (60), koji je ovim nastupom proslavio četiri decenije na sceni, izašao je pred publiku u 21.30 i uz buru odobravanja zapevao „Sinoć nisi bila tu“, pesmu koja mu je 1972. godine, nakon pobede na festivalu „Vaš šlager sezone“ u Sarajevu postala prvi hit.

Posle sigurnog izvođenja ove pesme Kemala Montena, Čolić je pozdravio publiku iz Beograda, drugih gradova Srbije i iz regiona, to jest bivših jugoslovenskih republika.

-Imao sam veliku želju da pevam na Ušću – rekao je pevač koji je počev od 1978. godine napravio nekoliko velikih koncerata na stadionu beogradske Crvene zvezde, svaki put put pred najmanje 70.000 ljudi.

Povezana vest:  Koncertni spektakl koji se ne propušta : 2CELLOS stižu u Beograd

-Biće ovo letnji koncert, a i Bog nas je pogledao – dodao je Čolić, osvrćući se na najavljenu kišu, koja je, međutim, izostala.

zdravko_colic_usce_1

Tokom nastupa, Čolić je pevao pesme iz svih perioda karijere – od šlagerskih početaka, preko mejnstrim popa s kojima je krajem sedamdesetih prošlog veka stekao najveću slavu, do pop-folka iz poslednjih dvadesetak godina.

Tokom prvih sat vremena, Čolićev repertoar se uglavnom sastojao odpesama iz sedamdesetih i osamdesetih godina, pa je publika mogla da čuje „Produži dalje“, „Živiš u oblacima“, „Pisaću joj pisma duga“, „Zbog tebe“, „Kristinu“. „Ostani“, „Malo pojačaj radio“ itd.

Potom se naglasak pomerio na pesme sa poznijih albuma: „Kad pogledaš me preko ramena“, „Čija je ono zvijezda“, „Ljubavnici“, „Okano“ i „Javi se“, između kojih je ubacivao jugoslovenske megahitove poput „Pjevam danju pjevam noću“, „Glavo luda“, „Stanica Podlugovi“, „Zagrli me“, a u finišu regularnog dela koncerta nanizale su se „Pusti modu“, „Mađarica“, „Ružica“ i „Čaje šukarije“.

Povezana vest:  Novi video spot Marko Tolja - "O tebi ovisan"

Usledio je višestruki bis, koji je Čolić počeo sa „Zvao sam je Emili“, nastavio ga sa obradom Đorđa Balaševića „Svadbarski sokak“ i drugim pesmama, da bi u završnici zapevao „April u Beogradu“ (1975) i nakon predstavljanja dugogodišnjeg saradnika Kornelija Kovača nastup završio sa „Ti si mi u krvi“.

Ova balada, koja potiče sa istoimenog albuma iz 1985. godine, bila je možda i vrhunac koncerta, a sa njenim poslednjim taktovima na nebu se rasvetao raskošni vatromet.

Elegantno obučeni Čolić bio je u punoj formi, kako pevački tako i fizički: išao je bez napora u visoke registre i trčao po bini, mada je na sredini koncerta uzeo 20 minuta pauze, tokom koje su publiku zabavljali bubnjari Dragoljuba Đuričića i kan-kan igračice.

Povezana vest:  Pink o nominaciji za Gremija

dragoljub_djuricic

 

Koncert je u svakom pogledu bio spektakl, sa raskošnom scenografijom, grupom plesačica koja je često menjala kostime, simfonijskim orkestrom i desetinama ogromnih balona u vazduhu od kojih se jedan „prošetao“ po rukama publike – značajnim delom ženske, od koje je Čolić, tokom izvođenja „Zagrli me“, dobio buket cveća.

Deo publike koji nije imao karte pratio je koncert sa Bulevara Nikole Tesle, koji je bio zatvoren za saobraćaj, a za one koji nisu iz Beograda pravo osveženje na programu RTS-a bio je Radio-televizija Srbije je na direktan prenos ovog spektakla.

Ulaženje i izlaženje sa koncertnog prostora prošlo je bez većih problema, uz dobru organizaciju i pod budnim okom obezbeđenja.

Ostale fotografije sa koncerta pogledajte OVDE!