dule(1)

VELIKI BRAT 2011

Kako je protekao dan pred veliko finale

Posle neočekivanog izbacivanja čak četvorice ukućana, u kući je veoma tiho. Verovatno zbog velike tenzije ukućani su po prilično rano sinoć zaspali.

Nekarakteristično za ukućane ovog serijala je to da rano odu u krevet, ali ove večeri su se potrudili da ne dočekaju rane jutarnje sate. Praznina sa Marijanine desne strane kreveta se osetila. Navikla da uvek ima ko da je zagrli, ove noći ona je ostala sama. Vidno potrešena zbog Nemeševog odlaska, sa njegovom slikom u ruci je zaspala. Osvanulo je jutro. Naravno, Duško je bio prvi koji se probudio. Mada, ni ostali ukućani nisu se dugo zadržali u krevetu.

Soraja, Brendon i Duško su odmah pohitali u dvorište. Nakon dugog jutarnjeg ćutanja započeli su dogovor oko doručka. Brendon je na trenutak iznervirao Soraju, predlozima. Poželeo je kajganu samo od belanaca, što je za nju bilo previše izmišljeno.

Kuća Velikog Brata je postala prevelika. Samo petoro je dočekalo da uđe u super finale.

Sve će se promeniti i ispraviti

Ukućani podne provode uglavnom razgovarajući. Različite teme su im bile na repertoaru, počevši od nominacija, celokupnog boravka pa i sinoćnjeg dešavanja

Duško je danas pitao Marijanu šta je dobila u Pandorinoj kutiji. Marijana mu je odgovorila da je bio u pitanju telefonski poziv.

Horvata je pak, zanimalo da li je to očekivala, na šta je ona odgovorila da nije i da joj je nakon toga bilo mnogo tesko. Duško smatra da je Marijani bilo najteže u kući jer je majka malog deteta. On je siguran da njegova Radojka ne bi izdržala bez dece, na šta je Marijana dodala da je i ona tako mislila, dok se nije odvojila od svoje ćerkice.

Dodala je i to, da ne planira nikad više da se odvaja od deteta. Horvat kako bi smanjio tenziju dodao je, da je njena ćerka gleda sigurno. Brendon ipak u svom stilu, rekao je da ne gleda sve i da joj nekad prekriju oči. Svi se slatko nasmejali. Brendon je nastavio razgovor govoreći da će Marijana imati priliku da svom detetu sve objasni kako bude odrastala. Marijana je smeškom završila ovaj razgovor i nastavili priču u drugom smeru.

Totalna pometnja

Posle više od tri meseca super finalisti će se suočiti sa realnim svetom. Neki imaju veliku nesigurnost, dok drugi jedva čekaju povratak svojim domovima.

Marijana je danas u razgovoru sa Horvatom rekla da je niko ne može uveriti u istinitost celog dogadjaja, i ne trudi se da razmišlja gde su izbačeni ukućani. Konstatuje da je sutra sve gotovo, na šta Horvat dodaje da je sve jako čudno, prisećajući se svih dešavanja tokom protekla tri meseca. Horvat je srećan što je u kući stekao prijatelje i što će nakon završetka Velikog Brata se videti sa njima. Dodao je i to da je sve zamišljao mnogo teže, ali na kraju sve se dobro završilo. Marijana se složila sa Horvatovim rečima dodavajući da je u pitanju psihičko izdržavanje, koje na kraju zaboraviš. Sa druge strane, Sara zaključuje da je Brendon bio u pravu što se tiče nekih ljudi i dešavanja, ali mu je rekla i to da će o tome pričati malo kasnije.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Slatke male bebe i nesavesni roditelji!

Subotnji tračevi

Subotnje popodne, super finalisti koriste kako bi uživali. Različite teme se otvaraju, ali su u principu svi vrlo smireni i ćutljivi.

Brendon, Duško i Horvat su u dvorištu započeli neobavezan razgovor. Brendon je otpočeo priču kako je dobio ono sto je hteo, sa čim se i Horvat složio dodavajući da nije jedini Brendon dobio to što je tražio.

Brendon je zaključio da je učešće u Velikom Bratu turbulentno izdanje sopstvenog zivota. On je još dodao , kako je bio iskren sve vreme u kući, na šta se Duško nadovezao da misli da su svi bili ono sto jesu.

Brendon misli da je Antonia bila dosadna, dok Horvat smatra da se uklopila u rutinu kuće i da to ljudima nije bilo zanimljivo. Ema je, po Horvatovom mišljenju bila interesantna ali nije iskoristila priliku kad se vratila. Brendon ipak misli da je postala normalnija.

Nakon komentarisanja izbačenih ukućana pričali su i o zadacima. Horvat misli da zadaci mogu da stave u prvi plan određene osobe, kao što je to bio slučaj sa Sorajom tokom EU.

Nova frizura, novi performans

Brendon smatra da nova frizura predstavlja početak nečeg novog, pa se u skladu sa tim ošišao sktoz do glave.

Horvatu je Brendon jako čudan sa novom frizurom, ali svoj pridev čudan nije mogao da objasni da li on ide u smislu dobrog ili lošeg. Marijana ipak smatra da je mu je dosta lepše bilo kada je imao kosu, dok je Soraja suzdržana.

Duško je pomogao Brendonu da dobije novi izgled, objašnjavajući ukućanima da je to normalno za Brendona. On je konstatovao i to da je to još jedan Brendonov performans i da mu je tako lepo.

Razgovor u četiri oka!

Brendon i Soraja dugo su razgovarali u dvorištu. Nju je zanimalo Brendonovo mišljenje za određene njene postupke. Brendon je potvrdio njene sumnje i na neki način joj otvorio oči.

Uobičajne priče koje se vode ove nedelje su priče oko izbacivanja kao i oko pobednika finala. Soraja i Brendon su najpre započeli priču o boravku u kući. Brendon je prokomentarisao da je kuća, kako reče „jezivo“ prazna i da ne postoji neki izvor energije. Soraja se složila sa njim i dodala da njene prijateljice nisu verovale da će ona moći da izdrži dugo u kući, a onda je naglo promenila temu.

Nju je od jednom zanimalo Brendonovo mišljenje o jednom njenom postupku i priču povela u drugom smeru. Kada je Bojana po izlasku iz kuće Velikog Brata uputila ružne reči Horvatu i Dušku, Soraja se nepozvana umešala. Nakon toga, Nirmal joj je prišao i uputio kritike, kako to Horvat nikada ne bi uradio za nju. Soraja je želela da čuje i Brendonovo mišljenje. Brendon se složio sa Nirmalovim savetom, ali je dodao i to da je Horvat takva osoba da ni sebe ne bi odbranio. On je Soraju podržao govoreći da je ona dobra osoba i da ne treba tome da pridaje veliki značaj.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet - Nevaljali ljubimci

Svi ukućani te mrze!

Tenzija u kući se ne oseća previše, super finalisti nisu nervozni, zbog toga što ni jedan od njih ne veruje u to da je sutra dan kada se boravak u kući za sve završava. Ipak ni predposlednji dan nije prošao bez manjeg konflikta, ali ne između novih aktera, već između Duška i Brendona koji svakodnevno ne govore istim jezikom.

Soraja, Brendon i Duško izležavali su se u dvorištu. Soraja je pričala o svom mišljenju ko je za pobednika Velikog Brata. Ona bi volela da Duško, Horvat ili Brendon uzmu nagradu. Smatra da, u slučaju da Duško pobedi, nagrada bi otišla u prave ruke, dok bi Marijanina pobeda prestavljala veliku sramotu.

Brendon ju je pažljivo slušao i izrazio ne slaganje. On ne misli da Duško nema i smatra da ni jednom od njih pare ne padaju sa neba, zaključujući da svima treba novac. Duško slušajući Brendonovo mišljenje započeo je svoju odbranu. On je zamolio Brendona da ćuti i da ga ne komentariše, izjavivši da Brendona svi ukućani mrze i da njegova pobeda ne bi bila u redu. Izrevoltiran ovom izjavom zamolio je Dušku da mu se ne obraća jer ne pričaju istim jezikom. Po njegovom mišljenju Duško je dosadan i naporan, pa samim tim što je izjavio da ga svi ukućani mrze nema o čemu više da razgovaraju. Soraja je pokušala da smiri strasti između dva neistogovornika ali joj nije uspelo. Dodala je i to da nije tačna Duškova izjava, jer koliko god ukućane tokom serijala Brendon nervirao niko ne može da ga mrzi.

Neprijatna tišina

Nakon što su kobne devojačke večeri jedna drugoj uputile najlepše reči podrške, Marijana i Soraja su sada na staklenoj nozi.

Nakon Bojaninog izlaska ove dve ukućanke su poslednji put bile bliske. Stvari su se znatno promenile. Marijana najmanje želi da u ovom serijalu Soraja pobedi, dok Soraja smatra da bi Marijanina pobeda bila sramna. Ipak od sutra neće deliti isti krov nad glavom i to obema prestavlja dovoljan razlog da ne produbljuju svoj odnos.

Današnji dan bio je vrlo tih, u velikoj luksuznoj kući konačno je svako našao svoj mir. Mada, Dušku se ne sviđa novonastala situacija jer nema sa kim da porazgovara.

Kako bi Veliki Brat sve okupio, pustio im je film da bi malo i uživali. Nakon opuštanja sledi jedan mali zadatak.

Runda broj tri

Današnji dan svakako su obeležili Duško i Brendon koji su se u nekoliko navrata raspravljali. Malo vode bilo je dovoljno da se pomenuti ukućani ponovo zavade.

Posle filma, Veliki Brat ih je sve pozvao u ispovedaonicu, da im kaže da treba da spreme pobedničku kampanju. Ovoga puta onako kako je Veliki Brat odlučio. Brendon predstavlja Horvata, Horvat Brendona, Duško Soraju, Soraja Marijanu, a Marijana Duška. Ukućani se nisu oduševili i bili su po prilično lenji, ali su na kraju započeli sa pripremama. Verovatno će ponavljati ono što je već rečeno, ali će se ovoga puta više zabaviti.

Duško je počeo zatim da gundja što mu je Brendon u ispovedaonici polio malo vode po glavi. Brendon mu je govorio da ga ostavi na miru, pa mu je Duško u lice rekao da bi voleo da ga nikad nije upoznao, kao i to da jedva čeka da izađei da ga ne vidi više.

Povezana vest:  Premijera serije „Preslatki ljubimci!" na Animal Planetu

Brendon je zatim otišao da jede na krevetu pored trpezarije, govoreći Dušku da je nebitan.

Duško je nastavo da pali vatru govoreći da bi Brendon voleo da se druži sa njim, jer ga je Lester oterao od sebe, kao i mnogi drugi ukućani. Tako idući kroz kuću Duško je govorio da nedelja nikako da dođe da se rastane od Brendona.

Koliko god teških reči je palo ova rasprava je svima bila jako smešna. Ni Brendon ni Duško nisu priznavali značaj jedan dugom, ali svako su zabavili sve ostale ukućane.

Pobednička kampanja

Sat vremena nakon dobijenog zadatka, ukućani su počeli sa prezentacijom. Niko od ukućana nijebio posebno pripremljen, ali su se svakako dobro zabavili. Neki su bili surovo iskreni, dok oni drugi po malo ironični.

Duško se prvi poklonio i počeo. Super finalista koga je on opisivao bila je Soraja. Ono što je prvo naveo kao argument zašto bi ona trebala da pobedi bio je trenutak kada mu je ona poklonila naočare za sunce. Počeo je zatim da prepričava njihovo upoznavanje, a zatim rekao da je Soraja njegov veliki prijatelj. Nagovestio je i to je ona svaki zadatak marljivo izvršavala i da je veliki borac. Ona je po njegovom mišljenju mlada uspešna i ako ona pobedi, smatra, da će svi ostali imati vajde od toga.

Horvat je biop drugi. On je zastupao Brendona, za kog je rekao da je vrlo duhovit i da ga treba posmatrati kao umetnika. Dodao je to, da ne treba mu zameriti u mnogim stvarima i posebno obratiti pažnju za njegove performanse. Istakao je da je Brendon drugačiji od svih ostalih ukućana i da kao takav treba da pobedi. Kod njega voli iskrenost i to što je u duši dobra osoba. Govor je završio rečima : „Brendone, nebitan si i čestitam ti ako pobjediš“.

Soraja je bila sledeća koja je za Marijaninu pobedu iznela nekoliko argumenata. Ona smatra da je Marijana vredna osoba i ponekad pozitivna. Ono što je posebno istakla je to da marijana ima dve vrlo važne ljudske osobine a to je što zna da se izvini i što zna da oprosti.

Marijana nije imala mnogo šta da kaže za Duška, osim da je sjajan „tip“ i da ponekad zna da ima zanimljive priče. Smatra da se odlično snašao, uzimajući u obzir njegove godine i navike.

Brendon je završio kampanju za pobednika Velikog Brata, ali nije do karaja završio svoj govor od smeha. Pokušao je najlepšim rečima da opiše Horvata, ali mu napad smeha nije dozvoljavao. Ono što je uspeo reći da je Horvat srdačna i pitoma osoba i što je najvažnije nije zao. Bilo bi u redu da Horvat pobedi, ali bi on iskreno voleo da bude neko drugi. Poprskavši ukućane vodom završio je monolog.