Neno_belan_3

Belan raspalio uzavreli SKC

Neno Belan i njegovi Fiumens u petak uveče doneli su lošim vremenom ophrvanom Beogradu preko potreban dah Jadrana i letnje atmosfere trijumfalnim koncertom u ispunjenoj velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra.

Koliko je (ponovo) dobro bilo na koncertu nekadašnjeg vođe splitskih Đavola u Beogradu svedoči i činjenica da je „pala“ jedna prosidba, začinjena izvedbom „Vino noći“ na želju (budućeg bračnog) para!

Prošlog jula započetu tradiciju koncerata kojim donosi leto Beograđanima u bašti SKC, zbog moguće kiše Belan je morao da iz predostrožnosti sada odsvira u velikoj dvorani, ali to ni najmanje nije uticalo na opšte raspoloženje – publika je tokom dvočasovne svirke horski pratila bend od prve do poslednje stvari.

Povezana vest:  U toku prodaja ulaznica za Summer3p 2011

Uz to dozu eksluziviteta koncert u SKC-u dobio je zahvaljujući odlično primljenim izvođenjima novih pesama „Kiša“ i „Nedir nad morem plavim“, koje će se naći na Belanovom albumu najavljenom za iduću godinu.

Belan je krenuo potpaljivački sa „Zvucima ulice“, „Ja volim je“, a u čast preminulog prijatelja Dine Dvornika izveo je „Ellu E“.

„Slijedeća pjesma je samo za ludo zaljubljene! Imali takvih ovdje?“, pitao je Belan, na šsta se dvorana prolomila od glasnih potvrda.

Belan se potom „vratio 25 godina unazad“ za „Pričaj mi“ i „Dane ljubavi“, zaradivši prve ovacije te večeri, usledila je produžena razbijačka verziju hita „Sunny Day“, a temperaturu su dodatno podigle i

Povezana vest:  Predstavljeno novo muzičko izdanje "ZVEZDE PEVAJU ČAROLIJU"

brze/poletne „Rok galama“, „Space Twist“ i kako je Neno rekao „visokokalorična pjesma – ‘Jagode i čokolada'“.

„Bambina“ je bila jedan od vrhunaca koncerta – Belan skoro da nije morao da peva.

Novi singl „Kiša“ simbolično je smešten pre „Dugog toplog leta“, klasik Đavola „Stojin na kantunu“ je naravno izveden uz erupciju oduševljenja u publici, a usledila je prilično dobro primljena još jedna novina – „Nedir nad morem plavim“.

Buru oduševljenja izazvala je pojava na bini SKC-a mladića koji je zaprosio svou devojku u publici (rekla je da!), uz izričitu želju da Neno i Fiumens potom odsviraju „Vino noći“. Želja je naravno ispunjena dirljivom izvedbom starog hita.

Povezana vest:  GRAD-DOMAĆIN "2013 MTV EMA" DODELE BIĆE... AMSTERDAM!!!

„Ponoćna zvona“ prethodila su novijim stvarima, koje kako se čulo odlično prolaze u Beogradu – „Rijeka snova“ i „Zar više nam nas“. Za kraj uzavreli SKC pevao je „Ostani uz mene“.

Premoreni vrelinom koncerta i intenzivnom razmenom energije sa publikom Belan i Fiumens su ipak smogli snage za bis – „Điri điri“ i simbolično „Ovo je kraj“.

Jesenjom atmosferom pobeđenom Beogradu, Belan je konačno doneo spas i najavio „Dugo toplo ljeto“.