bernard-tomic

Tomić iznajmio stan u Monaku, komšija mu Đoković

Australijska tinejdžerska teniska zvezda, Bernard Tomić, nakon vrlo uspešnog nastupa u Vimbldonu je otputovao u Monako, gde je predao zahtjev za prebivalištem, prenose australijski mediji.

Mnogi svetski teniseri su stanovnici „poreskog raja“ Monaka, a pridružiće im se i Tomić, koji bi tamo jednog dana volio kupiti i vlastitu nekretninu, ali, zasad će iznajmiti studioapartman vredan milion i po dolara, kojeg će plaćati 120.000 dolara godišnje.

Povezana vest:  Vavrinka u polufinalu Mastersa u Londonu

Budući da je u Vimbldonu za plasman u četvrtfinale zaradio 210.000 dolara, a konto će podebljati i sa još barem 100.000 dolara zagarantovanih ugovorom zbog ulaska u 75 najboljih tenisera sveta, to će zasad biti i više nego dovoljno za plaćanje kirije. U bliskom susedstvu biće mu Novak Đoković, teniser koji ga je zaustavio u četvrtfinalu Vimbldona…

-Moje državljanstvo će uvek biti australijsko. U Monako idem iz drugih razloga. Ako želite imati dobru i dugu karijeru, morate uraditi stvari koje su dobre za vaš posao. Monako je krasno mesto za život, možda ću jednog dana imati dovoljno novca da mogu tamo da živim. Ali, još sam daleko od toga jer je cena kvadratnog metra 30.000 evra, to sebi još ne mogu da priuštim – izjavio je Tomić.

Povezana vest:  Đoković na promociji "Uniklo" opreme u Parizu