novak kzn bgd 2

Đoković iznenađen odlukom Ljubičića da trenira Federera

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je danas u Dohi da je iznenađen odlukom svog prijatelja Ivana Ljubičića da ove sezone sarađuje s jednim od njegovih najvećih rivala, Rodžerom Federerom.
-Iskreno, da – odgovorio je Đoković na pitanje da li mu je neobično što će nekadašnji hrvatski igrač sarađivati s Federerom.
-Ali znate, mi smo profesionalci – dodao je srpski teniser.
-On poznaje moju igru i igru svih Federerovih protivnika. Mislim da ga je zbog toga Federer i angažovao – rekao je Đoković u Dohi uoči početka turnira u Kataru, prvom teniskom takmičenju u sezoni.
Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić nije početkom decembra hteo da komentariše novinarima vest o saradnji s trećim igračem sveta
Ljubičić je u prethodne dve sezone sarađivao sa najboljim kanadskim teniserom Milošom Raonićem koji je 1. decembra na svom sajtu objavio da prekida saradnju sa Ljubičićem zahvalivši mu za „ogromnu količinu podrške, znanja i razumevanja“.
Ta vest je mnoge iznenadila, s obzirom na to da je pod Ljubičićevim vođstvom Raonić stigao do četvrtog mesta na ATP listi, ali i do polufinala na prošlogodišnjem Vimbldonu, gde je izgubio od Ljubičićevog novog „poslodavca“ Federera.

Povezana vest:  Janković i Čan Hao Čing u osmini finala