Irena Blagojevic - Emocije i energija na delu

Koncertom Irene Blagojević, naše jazz i soul pevačice otvoren je Summertime jazz weekend u Sava Centru

Irena Blagojević otvorila je dvadeseti jubilarni Summertime jazz weekend u Sava Centru numerama sa svog albuma „Jutro bez ljubavi“. Izuzetan nastup, baš kao i celo ovo veče, obeležila je velika razmena emocija između izvođača i publike, što je neuobičajeno za ovu vrstu muzike, a samo potvrđuje da i za nešto drugačiji izbor muzike na domaćoj sceni postoji brojna publika. Pred nešto više od dve hiljade ljudi, Blagojevićeva i njen desetočlani bend koji čine iskusni jazz muzičari, svirali su preko sat vremena, a najzapaženije bile su autorske numere „Jutro bez ljubavi“, „Divan dan“, „Zagrli me jako“, „Da l’ si to ti“, kao i vrsne obrade poput „Valentine’s day“.

Povezana vest:  Mikser House i Multikultivator predstavljaju „OK World" Bugija Veseltofta

„Čast je otvoriti ovakav festival, pogotovo obzirom na prostor u kojem se on odvija već dve decenije i obzirom na to kakve su zvezde svirale ovde. Bilo je divno videti kako publika reaguje na moju muziku, a naročito mi je drago bilo kada sam čula koliko je onih koji su bili i na mom koncertu u Domu Omladine u aprilu. Za pevača ovog senzibiliteta mnogo znači kada zna da ga publika prati po koncertima i klubskim nastupima. Mislim da su posetioci jazz festivala, koji su inače poznati kao ljudi vrlo istančanog i prefinjenog sluha, ovako divno reagovali i zbog toga što je moj album na srpskom jeziku, ali i zbog toga što su prepoznali da pevam iz duše jer sam u više od polovine pesama ja kompletan autor i muzike, i teksta i aranžmana“, rekla je Irena Blagojević nakon nastupa. Blagojevićeva inače već sutra uveče nastupa na jazz festivalu u Crnoj Gori na kojem nastupa i čuveni londonski „Incognito“.

Povezana vest:  ELEMENTAL, NIPPLEPEOPLE I ROK SPEKTAKL „PROVETRAVANJE" SELE SE U DEPO MAGACIN USLED NAJAVE HLADNIJEG VREMENA

U nastavku večeri na Summertime jazz festivalu nastupila je bluz gitaristkinja Ana Popović sa malim zakašnjenjem. U subotu uveče nastupiće braća Garo i Diran Tavitijan, a na kraju festivala američki džez vibrafonista Gary Burton.