darkvud_dab

Darkvud dab na festivalu Osveženje u Pirotu

 

U srednjevekovnoj tvrđavi Momčilov grad u Pirotu jutros rano je završen četvrti po redu Međunarodni muzički festival „Osveženje“ koji je počeo sinoć u 19 sati. Zvezde večeri bili su članovi beogradskog benda „Darkvud dab“ koji su oduševili oko hiljadu posetilaca u popularnom pirotskom Gradiću.

Organizatori ovog veoma posećenog festivala su Udruženje građana „Osveženje“ iz Pirota i Kancelarija za mlade u tom gradu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i opštine Pirot.

Povezana vest:  Koncert Amadeus benda 8. marta u Sava centru

-Izuzetno smo zadovoljni dobrom posetom i nastupima svih ovih grupa. Sve je proteklo u najboljem redu i na svu sreću nije bilo kiše od koje smo sve vreme strepeli – rekao je za agenciju Beta Marko Zubić iz Udruženja „Osveženje“.

Na festivalu su nastupili pirotski bubnjari, potom pirotski bend „Antidote“, pa bend iz Podgorice „Kutera“ (Qtera), te beogradski bend „Bolesna štenad“. Zvezda večeri bio je beogradski bend „Darkvud dab“ koji je tokom dvočasovnog nastupa izveo sve svoje hitove poput „Ptice“, „Šećer“, „Elektropionir“ i mnoge druge.

Povezana vest:  Rihahna "piše istoriju" na top listi

Publika je ovacijama propratila i prvi bis, kada je beogradska grupa izvela svoj verovatno najveći hit „Zapremina tela“. Na kraju festivala, nastupili su pirotski di-džejevi koji su publiku zabavljali do ranih jutarnjih sati.

Ove godine je Udruženje građana „Osveženje“ dobilo i finansijsku podršku Ministarstva Kulture Srbije kao projekat od važnosti za kulturnu decentralizaciju i međunarodno povezivanje umetnika.

Povezana vest:  Žene su poludele za ovim Grkom, on konačno dolazi u Beograd