Irena_Blagojevic

Soul Irene Blagojević na Avalskom tornju

 

U subotu, 30. jula u 19 časova rashlađenje od vrelog beogradskog leta možete potražiti na Avalskom tornju gde će koncert održati Irena Blagojević.

Irena Blagojević, naša nova diva soula, popa i džeza, održaće koncert u subotu, 30. jula na platou ispred Avalskog tornja u 19 časova. Na jednoipočasovnom nastupu, Irena će pevati pesme sa albuma “Jutro bez ljubavi”, na kojem se pored uloge pevača, pojavljuje i kao autor više od polovine tekstova, kompozicija i aranžmana. Koncert će za sve posetioce biti besplatan. “Mislim da je ovo sjajna ideja za subotnji izlazak. Pobegnete iz vreline grada, slušate kvalitetnu muziku, a možete se popeti i na toranj i uživati u pogledu na Avalu i okolinu”, izjavila je pevačica. Nju će ovoga puta pratiti četiri člana njenog benda koji inače broji deset ljudi. Na sceni sa Irenom naći će se Bojan Turkić – klavir, Miroslav Tovirac – bas, Aleksandar Cvetković – bubnjevi, Max Kochetov – saksofon.

Povezana vest:  Rambo objavio CD iz Doma sindikata

Irena Blagojević, koju su kritičari već ocenili kao izuzetno kreativnu, neobičnu i autentičnu muzičku pojavu, najavljuje dobru svirku: “Ove godine moja karijera je u simbolima Beograda. Najpre sam pevala u Domu Omladine koji je kultno mesto već decenijama za mnoge generacije. Sledeći koncert je bio u Sava Centru koji je takođe simbol Beograda i jedno od dva najprestižnija mesta u glavnom gradu kada je u pitanju muzika. Sada mi se ukazala prilika da pevam na Avali, na platou ispred tornja, koji je od nedavno iznova simbol našeg grada”.

Povezana vest:  Let 3 omađijavaju Novi Sad i Niš

Odmah nakon završetka koncerta u 20.30, Irena se vraća u grad, gde od 21.30 nastupa, kao i svake subote, u dorćolskom džez klubu “Ptica”. “Već nekoliko dana nakon ovog koncerta publici ću predstaviti spot za pesmu „Divan dan“, jednu pop, letnju pesmu sa primesama soula, jer sam čula da se stihovi „Idemo na put, sami ti i ja…“ uveliko pevuše po gradu“, rekla je Irena koja najavljuje krajnje neobičan spot čija se promocija očekuje prvih dana avgusta u Beogradu. „Spot za Divan dan je pomerio granice kadrovima iz vazduha, scenama u kojima se pojavljuju padobranci, paraglajderisti, piloti zmaja. Htela sam da pokažem da decentni luksuz i stil mogu da budu prezentovani na jedan način koji je drugačiji od onog na koji je publika do sada navikla. Ideja je bila da se ponudi nešto drugačije i da pomerimo granice estetike i ukusa“. Irena Blagojević je čak i sama letela zmajem i kaže da je osećaj neponovljiv i nagoni čoveka da odmah po sletanju poželi da iznova leti. «To je kao da vam je ceo svet na dlanu i kao da svaki njegov deo možete da dodirnete, okusite. Takav osećaj slobode osetila sam još samo kroz muziku», priča diva soula o utiscima sa nebesa.

Povezana vest:  Koncert grupe Hari Mata Hari pomeren za 31. maj.

Kraj leta Irena Blagojević provešće radno u Beogradu, na svirkama i promocijama,  a krajem avgusta pojaviće se na zatvaranju kulturnog leta u Lazarevcu.