disciplin a kitschme live

Novi CD Discipline kičme i u Hrvatskoj

 

Novi CD album „Uf!“ kultne beogradske grupe „Disciplina kičme“, objavljen u Srbiji polovinom jula za PGP RTS, pojavio se ove nedelje i u Hrvatskoj u izdanju „Kroacija rekordsa“ (Croatia Records).

-Na albumu se nalazi 10 novih pesama raznih stilova, od fank roka, nojza preko eksperimentale do punkorvnog roka, koje su osim (Dušana Kojića) Koje na basu, odsvirali bubnjar Miloš Velimir-Buca I pevačica Manja Đorđević – saopštio je „Kroacija rekords“.

Povezana vest:  Pogledaj ko sve dolazi na EXIT Avanturu i osvoji vredne nagrade!

Kako se navodi, Kojić smatra da su „glavne karakteristike novog studijskog albuma džem sešn, uticaj eksperimentalnog roka i novi zvučni dodatak u obliku električnog klavira“, koga kao gost svira nekadašnji član „Filma“ i „Discipline kičme“ Jurij Novoselić-Kuzma.

-Svesno smo zaokrenuli ovaj bučni brod u drugom smeru zato što grupa treba neprestano obogaćivati svoj izraz, ali tako da istovremeno ostane ista. To je naravno i nešto najteže što čovek sam sebi može zadati kao cilj, međutim, mislim da smo i ovog puta uspeli u tome – rekao je Kojić.

Povezana vest:  Van Gogh slavi 30 godina

Album „Uf!“ prethodno se pojavio na strani exitmusic.rs festival „Egzit“, besplatno u mp3 formatu, ali u skraćenoj verziji, dok sada na CD-u pesme traju duže.

-To je značilo da ćemo svirati u prve četiri minute sve ono što će biti dostupno kao ‘daunload’ (download), da bi kasnije produžili svaku pesmu u dugački džem sešn… (Album) zvuči kao 10 delova velike bučne bajke, koja sadrži i par novih hitova namenjenih svim generacijama – naglasio je Kojić.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD