Plisani Malisan

Bend Plišani Mališan osvojio 4. Jelen Demofest

Bend Plišani Mališan je pobednik ovogodišnjeg Jelen Demofesta. Drugu nagradu osvojili su Big Bug, dok su treću osvojili Aesthetic Empathy.

Sudeći po reakcijama prisutnih na tvrđavi Kastel, i ovaj put kao i prethodnih godina, žiri je pogodio ukus publike, koja je oduševljeno pozdravila pobednike festivala.

Plišani mališan je relativno mlad bend, ali se njegovi članovi već 15ak godina bave muzikom i još uvek iza sebe nemaju objavljen album. Logično je pitanje – šta su čekali do sada? Oni kažu da čekaju da neko usavrši vremensku mašinu i da se istom vrate u period kad je bilo prirodno ući u studio i snimiti ploču. Bend funkcioniše sa prekidima od februara 2002. godine. Iako već dugo svira, publika je tek od skoro počela da ih primećuje i da njihov rad smatra interesantnim. To se može objasniti češćim nastupima u poslednje vreme: Beograd (SKC – Beogradski letnji rok festival, Batler, Akademija, Kragujevac, Lazarevac, GM, Čačak, S. Mitrovica, Kruševac…). Muzika koju svira Plišani mališan je alternativna i začinjena sa dosta gitare. Ako bi se ipak pokušalo u definisanju onoga što stvaraju, reklo bi se da je to muzika nastala pod jakim uticajem bendova kao što su Sonic Youth, Dinosaur Jr, Nirvana, Stone Roses, Yo La Tengo…

Povezana vest:  Koncert YU Grupe 45 godina čistog rokenrola i nastavljamo dalje Beograd

Pobednički bend Plišani Mališan osvojili su produkciju albuma i snimanje TVspota. Druga nagrada je binska oprema u vrednosti do 5000 EUR, a treća binska oprema u vrednosti do 3000 EUR.

Četvrti Jelen Demofest usješno je završen.

Kiša nije sprečila da sepublika dobro zabavi i dočeka nove pobednike. Sada sledi produkcija albuma, snimanje video spota i realizacija ostalih nagrada.

Povezana vest:  U požaru zamalo uništen novi album Britni Spirs