galija

Neša Galija svira na Gardošu

 

Frontmen rok grupe „Galija“ Nenad Milosavljević održaće samostalni akustičarski koncert 6. Avgusta (21.00) u okviru manifestacije „Leto na Gardošu“ u Beogradu. Milosavljević je rekao da će nastup u subotu uveče na Letnjoj pozornici na zemunskom Gardošu biti „više veče poezije, jer će prednost imati tekst u odnosu na muziku“.

Povezana vest:  DJ Mehdi preminuo u 34. godini života

Koncert najavljen kao „Veče Neše Galije“ biće, prema njegovim rečima, neka vrsta autobiografskog muzičkog putovanja kroz karijeru koja, pored 35 godina sa „Galijom“, obuhvata i prethodno nekoliko godina kantautorskog staža.

-Uz poznate pesme ‘Galije’, iskoristiću prednost jedne gitare i glasa da odsviram nešto što nikad ne bih na koncertu ‘Galije’, poneku pesmu koja nije moja. Te noći ću otkriti razloge zašto su neke pesme nastale i u kom ambijentu. Podsetiću na vreme kada su ljud sasvim drugačije razmišljali o muzici – kaže Milosavljević.

Povezana vest:  Bendovi iz regiona na trodnevnom punk hepeningu u Beogradu

Niška „Galija“ će 22. oktobra u beogradskom Sava centru održati koncert posvećen uglavnom njihovim najvećim baladama, na kome će proslaviti 35 godina karijere, i promovisati aktuelni CD album „Mesto pored prozora“ (PGP RTS 2010).