guca_publika_2010

51. SABOR TRUBAČA U GUČI

Pod budnim okom 200 saobraćajaca, presretača i helikoptera

 

Na putnim pravcima ka Guči za vreme 51. Dragačevskog sabora trubača, od 8. do 15. avgusta, na vozače će „motriti“ 200 pripadnika saobraćajna policije, „presretači“, kao i helikopteri, najavljeno je danas iz MUP-a.  Na izlazu iz Guče i većim raskrsnicama puteva koji vode ka njoj biće formirano sedam stalnih punktova i dva povremena.

Pojačana kontrola saobraćaja usmerena je na otkrivanje prekršaja koji značajnije ugrožavaju bezbednost, kao što su nedozvoljena brzina, nepropisno preticanje i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i droge, danju će se obavljati i iz vazduha – helikopterima. Osim uobičajenih vidova kontrole, tokom Sabora, na magistralnim pravcima Beograd- Preljina- Kraljevo i Preljina- Čačak- Užice- Prijepolje, delovaće tokom celog dana i „presretači“.

Povezana vest:  Pogledajte kako se horski peva hit godine na Exitu! (VIDEO)

Poseban akcenat je na sankcionisanju vozača koji su pod dejstvom alkohola, a kako bi ih sprečila da nastave da voze u takvom stanju, policija će im određivati zadržavanje do otrežnjenja. Tokom noći ili u slučaju smanjene vidljivosti, kako bi se samanjila mogućnost nastanka rizičnih situacija na putevima, patrole saobraćajne policije uključivaće rotaciona svetla na patrolnim vozilima, kao upozorenje učesnicima u saobraćaju.

Povezana vest:  Di džej Gile nastupa 13. marta

I drugi putevi – ka Jadranskom moru i drugim turističkim destinacijama (Beograd- Ljig, Ljig- Čačak, Čačak- Užice, Čačak- Kraljevo, Čačak-Kragujevac…) svakodnevno će biti pokriveni sa najmanje dve patrole saobraćajne policije.

Iz MUP-a su vozačima koji nameravaju da posete Sabor trubača u Guči preporučili da racionalno planiraju potrebno vreme putovanja, s obzirom na to da će se saobraćaj odvijati nešto usporenije, uz moguće kraće zastoje.

Povezana vest:  DJ Snake napravio najveću šutku u istoriji!

Uputili su im i apel da budu krajnje oprezni u vožnji i da je obavezno prilagode osobinama i stanju puta, gustini saobraćaja, kao i da striktno poštuju saobraćajne propise, postavljenu saobraćajnu signalizaciju i uputstva policijskih službenika.