Eva_Braun

Šabački letnji festival počinje u nedelju

 

Tradicionalna rok manifestacija „Šabački letnji festival“ (ŠLF) ugostiće od 7. do 12. avgusta 16 domaćih, regionalnih i stranih rok sastava među kojima su „Psihomodo pop“, Neno Belan, „Eva Braun“ i „Zabranjeno pušenje“.

Festival, koji se održava u prostoru Šabačke tvrđave uz besplatan ulaz za posetioce, otvaraju domaći sastavi „Dža ili bu“ i „Ajsbern“ (Eyesburn) 7. avgusta. Sutradan, u ponedeljak 8. .avgusta, nastupaju „Bjesovi“ i „Sanšajn“ (Sunshine), a 9. avgusta „Nežni Dalibor“, „Eva Braun“ i Neno Belan sa svojim gostom Masimom Savićem.

Povezana vest:  Bebi Dol u Zrenjaninu za Dan zaljubljenih

U sredu nastupaju reperi „Marčelo i filteri“ i splitski TBF, kao I sarajevsko-zagrebačko „Zabranjeno pušenje“, dok će 11. Avgusta svirati „Svi na pod“, „Kanda Kodža i Nebojša“ i britanski rege muzičar Maka Bi (Macka B).

Festival zatvaraju 12. avgusta sarajevske „Letu šuke“ i hrvatski sastavi „Lolobriđida“ i „Psihomodo pop“. U pratećim programima ŠLF-a nastupiće 12 neafirmisanih domaćih grupa, biće organizovana „Rok akademija“ sa predavačima iz grupa koje će nastupati i biće održano pet dečijih pozorišnih predstava.

Povezana vest:  Kit Ričards vlasnik 3.000 gitara

Za vreme trajanja festivala organizovan je besplatan kamp u prostoru plaže „Stari grad“ na Savi. ŠLF se održava od 2002. godine a svi programi su besplatni jer ih finansira gradski budžet sa 8,3 miliona dinara.