katy_perry-firework

MTV PREDSTAVLJA SPECIJALNU 2011 MTV VIDEO AWARD KATEGORIJU: „NAJBOLJI SPOT SA PORUKOM“

MTV je danas predstavio prvu društveno angažovanu kategoriju na MTV Video Music Awards: „Najbolji spot sa porukom“ (Best Video With A Message). Ova specijalna kategorija slavi moć muzike i socijalnog aktivizma i takođe veliča umetnike koji su napravili muzički video sa pozitivnom porukom, u nameri da podignu svest o ključnim problemima sa kojoma se suočava današnja omladina. Mnogobrojni umetnici su tokom prethodne godine na raznovrsne načine pružali podršku ugroženoj omladini, suprostavljali su se diskriminacije LGBT-a i podržavali su jačanje samopoštovanje. Na sve ove probleme je MTV skretao pažnju preko A Thin Line, svoje kampanje protiv nasilja i zlostavljanja na internetu, lansiranoj u decembru 2009., a sada i preko ove posebne 2011 MTV Video Music Award kategorije.

Povezana vest:  Koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša 12. marta

„Tokom predhodne godine značajan broj umetnika koristio je svoju muziku kao sredstvo za istrazivanje svojih veoma teških, ličnih iskustava i problema sa kojima su se suočavali, i za stvaranje muzičkih spotova sa jakom porukom, koji su inspirisali milione njihovih fanova“, rekao je Stephen Friedman, predsednik MTV-a.

Svaki nominovani spot za “Best Video With A Message” kategoriju, izabran je preko  MTV Act- MTV online platforme, napravljene s ciljem da navede mlade da učine život lepšim i preko koje publika MTV-a može da sazna više i da preduzme nešto povodom nekih od problema današnjice. Gledaoci od danas mogu da glasaju za “Best Video With A Message” tako što će posetiti vma.mtv.com.

Povezana vest:  Pekinška patka prži i u Zagrebu

Evo nominovanih za 2011 VMA “Best Video With A Message”:

P!nk – “F****** Perfect”

P!nk prikazuje nesigurnost osoba koje su se nekada osećale bezvredno i nesavršeno.

Lady Gaga – “Born This Way”

Majka Monstrum rađa dete svetu bez predrasuda, osuđivanja i sumnjanja u samog sebe.

Katy Perry – “Firework”

Kalifornijska devojka slavi varnicu i originalnost koja leži u svakome.

Eminem feat. Rihanna – “Love The Way You Lie”

Em i Ri Ri prikazuju bol i užas nasilja u porodici.

Rise Against – “Make it Stop (September’s Children)”

Povezana vest:  STEVE VAI sa nestrpljenjem iščekuje nastup u Beogradu

Rise Against podseća LGBT tinejdžere koji su na ivici “da će biti bolje”.

Taylor Swift – “Mean”

Taylor Swift upozorava negativce da ih njihova zloba nikuda neće odvesti.

Gledaoci mogu da glasaju za glavne VMA kategorije, uključujući i kategoriju Najbolji novi izvođač (“Best New Artist”) online na vma.mtv.com ili na m.mtv.com putem mobilnog telefona. Prenos dodele “MTV Video Music Awards” 2011. biće dostupan potencijalnoj publici od preko 1,2 milijarde ljudi preko MTV-jeve globalne mreže od više od 60 kanala koji dosežu do više od 640 miliona domaćinstava širom sveta i putem preko 200 MTV-jevih digitalnih medija.