kadeti_2011_srce

SP ZA KADETE

Orlići stigli u Argentinu

 

Kadeti Srbije su u ranim popodnevnim časovima po lokalnom vremenu, preko Frankfurta i Buenos Airesa, posle 33 sata putovanja, stigli u mesto održavanja SP, Mar del Platu.

Polumilionski argentinski grad na obali Atlantskog okeana i hotel „Astor“, u koji je ekipa smeštena po dolasku, biće baza naših kadeta u nameri da se prvo što bolje aklimatizuju na zimu na južnoj polulopti i na vremensku razliku od 5 sati, a potom, od 10. avgusta kada je na programu prva utakmica protiv Slovenije,  postignu što bolje rezultate na skupu najboljih svetskih ekipa 92. godišta.

Povezana vest:  Završni turnir Kupa Srbije za rukometašice u Jagodini

„Orlove“ je jutros u glavnom gradu Argentine dočekala temperatura na samoj granici „minusa“, dok je tokom dana, uz dosta sunčanih trenutaka vreme postalo mnogo prijatnije uz izgleda neizbežan vetar sa okeana.

U 18h po lokalnom vremenu odrađen je i prvi trening, a prva razmišljanja po dolasku u Argentinu je sa nama podelio selektor Jokanović: „Uglavnom su se ispunila naša očekivanja, put je bio vrlo naporan, ali ono što raduje je da smo i danas, iako jako umorni, sa raspoloženjem odradili prvi trening, na kome pokušavamo da osvežimo igrače, ažuriramo sve grupe mišiće, kako bi što bolje podneli aklimatizaciju i imali što bolji san. Već sutra ćemo nastaviti u jakom ritmu i sa konkretnom pripremom za prvu utakmicu sa Slovenijom, pošto ćemo se držati principa da razmišljamo samo o utakmici pred nama“.

Povezana vest:  Zaječarke prvi put u četvrtfinalu Kupa pobednika Kupova

Našem timu je danas dobrodošlicu putem mejla poželela i ambasadorka Srbije u Argentini, njena ekselencija Gordana Vidović i najavila dolazak naših diplomatskih predstavnika, kao i srpske zajednice iz ove zemlje, za koje je istakla da „žive“ za mogućnost da podrže naše sportiste.