Strumpfovi

Premijera filma Štrumpfovi 3D, u bioskopu Kolosej Multiplex, u sredu 10. avgusta!

Publika širom sveta jedva čeka dobar provod sa Štrumpfovima, u njihovoj prvoj 3D avanturi na velikom platnu.Dobro poznata bića koja žive u pečurkama, iz kultnog crtanog filma na kome su odrasle generacije, sele se u polu-animirani film Sony Pictures-a.Kada zli čarobnjak Gargamel juri male, plave Štrumpfove izvan njihovog sela, oni, iz svog čarobnog sveta upadnu u naš. U stvari, nađu se na sred Central parka. Visoki kao tri jabuke, a zarobljeni u Velikoj Jabuci, Štrumpfovi moraju da pronađu način kako da se vrate u svoje selo, pre nego što im Gargamel uđe u trag.

Dragan Vujić Vujke (Gargamel, reditelj sinhronizacije) je filmski, televizijski i pozorišni glumac. Rođen je u Beogradu 1961. godine. Diplomirao je na Akademiji Dramskih Umetnosti u klasi profesora Radeta Markovića. Prvak je Pozorišta na Terazijama. Sinhronizacijom crtanih filmova se bavi dvadeset godina. Pozajmljivao je glas u filmovima Talični Tom, Asteriks, seriji Štrumpfovi, Šrek, bio reditelj sinhronizacije crtanog filma Horton, Madagaskar 2 i mnogih drugih. U filmu Štrumpfovi 3D, pozajmio je glas Gargamelu.

Mina Lazarević (Štrumpfeta) rođena je 1975. u Beogradu. Završila je Akademiju Dramskih Umetnosti i sada radi kao pozorišna, filmska i televizijska glumica. Već dugo godina bavi se sinhronizacijom crtanih filmova, a glas je pozajmila pčelici Maji.

Slobodan Boda Ninkovic (Veliki Štrumpf) rođen je u Beogradu 1956. godine. Dugo godina je bio član Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta i Pozorišta Boško Buha. Sada radi kao slobodni umetnik. Njegove uloge su bile zapaženae, kako na filmu, tako i na televiziji i u pozorištu. Takođe se bavi sinhronizacijom crtanih filmova, među kojima je možda najpoznatija sinhronizacija Šilje.

Jadranka Bugarski (Grejs) je mlada, ali veoma talentovana glumica. Akademiju Dramskih Umetnosti, u klasi profesora  Cige Jerinića završila je 2002.godine. Trenutno radi kao novinar. Pozajmljivala je glas u crtanim serijama Voboti, Princeza na zrnu graška i drugim.

O PRODUKCIJI:

Belgijski umetnik, Pejo, je 1968. godine stvorio strip junake, Štrumpfove. Sudeći po broju pisama koje su oduševljeni ljubitelji ovih junaka slali i tražili još priča, Štrumpfovi su odmah bili popularni. Svet ih je zavoleo pa su se mala plava bića iz stripa preselila na tv ekrane, knjige, filmove, žive emisije, figurice, igračke…

Povezana vest:  Tarantinova lista najboljih filmova u 2013.

Kako navodi producent filma, Džordan Kerner, lako je shvatiti zašto su štrumpfovi desenijama zabavljali ljude širom sveta, jer oni ne samo da su preslatki, oni imaju sve karakterne osobine ljudi i sa njima je lako identifikovati se. „Štrumpfovi predstavljaju jedan narod. Oni naglašavaju važnost porodice i zajedništva. Što je još važnije, oni uvek vide najbolje u ljudima. Štrumpfovi se stvarno staraju jedni o drugima“, naveo je producent.

A sada, prave svoj prvi korak van sela i dolaze na veliko platno, u najvećoj 3D avanturi ove godine.

U štrumpfovskom selu živi preko sto Štrumpfova. Svaki od njih ima svoj karakter, svoje osobine po kojima se izdvaja od ostalih, a svi zajedno čine skladnu  harmoničnu celinu.

Najstariji, najmudriji i Štrumpf koji o svemu i svima brine je Veliki Štrumpf. Ostali Štrumpfovi ga smatraju glavnim i uvek slušaju njegove savete.

Veliki Štrumpf ima crvenu garderobu, koja ga razlikuje od drugih, kao i sedu bradu.

Iako je najstariji, on je jedan od najenergičnijih Štrumpfova, koji mudrim savetima i čarobnim napitkom (koji samo on ume da napravi) spašava selo on zlog čarobnjaka Gargamela.

Štrumpfeta je jedini ženski lik. Ona je simpatična i šarmantna i iako su svi Štrumpfovi zaljubljeni u nju, svima je dobra drugarica.

Ona je, kao tipična devojčica, svoju kućicu dekorisala u roze i stalno skakuće kroz selo pevušeći svoju, svima dobro poznatu pesmicu.Ustvari, Štrumpfetu je napravio Gargamel, sa idejom da je ubaci u štrumpfovsko selo kako bi zavadila Štrumpfove i njemu pomogla da ih se dočepa. Bila je zla i imala crnu kosu, ali, čarobnim napitkom, Veliki Štrumpf je od nje načinio ono što Štrumpfeta zapravo jeste.

Povezana vest:  Mila Jovović dobila ćerku

Štrumpf Kefalo sebe smatra najpametnijim Štrumpfom u selu. Iako se ponaša kao da je posle Velikog Štrumpfa on glavni, to nije tačno.

Od drugih se razlikuje po tome što nosi velike, debele naočare, jer je kratkovid. U originalnoj, belgijskoj verziji, on se i zove Štrumpf koji nosi naočare („Smurf with Glasses” / Lecturing Smurf„).Kefalo je strastveni čitalac. Njegova kuća prepuna je knjiga. Najčešće su to knjige starih umotvorina kao i “Kefalovi citati”. Kefalo ima neopisivu želju da natera svoje drugove da čitaju te knjige, što mu ne polazi za rukom.

Trapa je najnespretniji, ali veoma ljubazan Štrumpf.  On uvek daje sve od sebe i sve radi iz najbolje namere, ali uvek sve pokvari ili polomi.

Čak mu je i odeća trapava, pa je to jedini Štrumpf kome kapa ne stoji dobro, već stalno pada i pokriva mu oči.Njegov najbolji drug u selu je Kefalo, a hobi mu je sakupljanje kamenčića.

Glavna karakteristika Mrguda je ta što on uvek, sve mrzi. Stalno negoduje, prekrštenih ruku, ali on nije bezobrazan, samo je osobenjak. Šta god da neko kaže ili predloži, Mrgud ima komentar kako to mrzi, ali uvek sve uradi, zajedno sa ostalim stanovnicima sela.

Njegovo srce je čisto i dobro, što on uvek pokušava da sakrije.

Štrumpf Nebojša je Štrumpf o kome se ne zna mnogo. Njega ćemo bolje upoznati u filmu „Štrumpfovi“ koji kod nas dolazi u avgustu ove godine.

Njegov izgled je karakterističan po tome što nosi škotski kilt i za razliku od drugih Štrumpfova ima jaku, riđu bradu.Odlikuje se neverovatnom srčanošću i hrabrošću.

Gargamel je zli čarobnjak, jedini negativni lik, koji živi nadomak čarobnog sela. Njegova životna preokupacija jeste da nađe štrumpfovsko selo i uhvati Štrumpfove, kako bi ih iskoristio za pravljenje najčarobnijeg eliksira na svetu. On živi sam, sa mačkom Azraelom i na sve moguće načine pokušava da se domogne Štrumpfova.

Povezana vest:  11. Kids Fest se održava širom Srbije od 19. do 25. oktobra!

U originalnoj verziji filma, na engleskom jeziku, glavne uloge tumače i pozajmljuju glasove Nil Patrik Heris, Džejma Mejs, Sofija Vergara, Henk Azarija, Keti Peri, Džonatan Vinters.

Keti Peri, poznata pevačica, pozajmila je svoj glas Štrumpfeti. Ulogu je prihvatila još pre nego što je pročitala jednu rečenicu scenaria. „Proveravali su glasove na slepo, tako što su gledali prethodne intervjue i upoređivali glas sa likom koji treba tumačiti. Moj glas im se svideo u samom startu i znali su da će uspeti“, objašnjava Keti Peri.

Glumačka ekipa koja je u verziji sinhronizovanoj na srpski jezik davala glasove takođe je oduševljena radom na ovom projektu.

“Bilo je pravo uživanje u radu na ovom projektu. Štrumpfovi su likovi uz kojie su odrasle generacije i divno je što današnja deca imaju priliku da se upoznaju sa njima, a roditelji sa se podsete svog detinjstva. U moru agresivnih crtanih filmova i filmova uopšte, koji nisu primereni deci, pravo je osveženje da postoji ovakav film koji je pun nežnosti i ljubavi” izjavio je Dragan Vujić Vujke. “Kao reditelj sinfronizacije, uživao sam radeći sa kolegama koji su se maksimalno posvetili ovom filmu. Kompanija Sony Pictures je bila veoma zadovoljna odabirom glumaca, njihovim glasovima i finalnim proizvodom”.

U filmu Štrumpfovi 3D  sačuvano je nasleđe Štrumpfova. „Najvažnija stvar bila je da Štrumpfovi ostanu Štrumpfovi. U ovom filmu oni po prvi put napuštaju svoje selo i to je ono što je najuzbudljivije“ izjavio je producent Kerner.

Mnogo je pitanja na koja treba dati odgovor, kada su Štrumpfovi u pitanju. Gde se njihovo selo nalazi, zašto je Gargamel tako zao, zašto je stvorio Štrumpfetu i mnoga druga.

Pridružite nam se u rešavanju ovih pitanja!
Štrumpfujmo zajedno!