sasalokner

Ambijentalno elektornska muzika Saše Loknera na Gardošu

 

Poznati beogradski muzičar, klavijaturista i kompozitor Aleksandar Saša Lokner održaće koncert ambijentalno-elektronske muzike 20. avgusta u okviru festivala „Leto na Gardošu“ u Zemunu, najavio je osnivač festivala Opština Zemun. Poznat i kao član „Bajage i Instruktora“, Lokner će nastupiti na letnjoj pozornici na Gardošu što mu je, kako je rekao, odavno bila želja jer je upravo tu imao prvi koncert kad je bio dečak sa svojim bendom.

Povezana vest:  Goca Tržan: Posle skijanja nastup u Beogradu

-To je bilo negde 1978. godine, kad sam bio sedmi ili osmi razred, od tada mi je bila želja da napravim svoj koncert na Gardošu i sada će se to konačno desiti – kaže Lokner.

Na koncertu Lokner će se predstaviti publici kompozicijama sa svojih pretežno instrumentalnih albuma „Naos“ (1994) i „Evropa Elektro Expreš“ (2004), primenjenom muzikom za pozorište i televiziju i poznatim temama drugih kompozitora u njegovoj obradi. Poznati klavijaturista na Letnjoj pozornici u zemunskoj boemskoj četvrti Gardoš nastupiće uz saradnju sa jednim perkusionistom i pevačicom Aleksandrom Saškom Janković a koncert će pratiti video projekcije.

Povezana vest:  „DEPECHE MODE U BEOGRADU" PROMO PARTY I MARINA PERAZIĆ U KRUGU OVOG VIKENDA

Na koncertnom programu je naslovna kompozicija sa albuma „Naos“, koji je Lokner radio sa klavijaturistom Lazom Ristovskim (1956-2007) delomično inspirisani manastirom Žiča, kompozicije „Bela čokolada“, „Pure Love“, album „Evropa Elektro Expreš“ na kome su „Boy“s Life“, „Detroit“, „Melodija za skupe liftove“, „Put za istok“…