goran_bregovicGoran Bregović počeo kasting u svom studiju

 

Kasting na kome će biti izabrana tri izvođača, među kojima će biti i predstavnik Srbije na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, počeo je danas u studiju kompozitora Gorana Bregovića, potvrdila je šef Službe Radio-televizije Srbije za odnose sa javnošću Duška Vučinić-Lučić.

Ona je objasnila da će do četvrtka, 18. februara, izvođači, njih dvet ili deset, izvesti po jednu od tri kompozicije koje je Bregović napisao, a koju pesmu će koji izvođač otpevati određuje sam Bregović.

Povezana vest:  Pejdž: od Planta zavisi ponovo okupljanje Led Cepelina

Lučićeva nije htela da otkriva imena učesnika kastinga, ali je rekla da među njima ima već afirmisanih, ali i manje poznatih pevača, kao i da će njihova imena saopštiti najverovatnije tokom vikenda, kada ceo posao oko kastinga bude gotov.

Svako od izvođača, koje je Bregović pozvao na kasting, otpevaće po jednu kompoziciju u pratnji klavira, a zatim na „matricu“.

Povezana vest:  Madonna i Warner Music Group ponovo zajedno

Troje najboljih izabraće Bregović zajedno sa timom RTS-a, a publika će imati priliku da ih čuje, kao i ranijih godina, u specijalnim kratkim emisijama predstavljanja. Te emisije će RTS emitovati nekoliko dana pre direktnog prenosa 13. marta na Prvom programu, kada će publika SMS glasanjem među troje kandidata izabrati predstavnika Srbije na Eurosongu, u maju u Norveškoj. Prema rečima Lučićeve, sve kompozicije, za koje je tekstove napisala Marina Tucaković, imaju „lični Bregovićev pečat“.