A_HA

A-HA u čast žrtava napada u Oslu

 

Članovi norveške pop grupe „A-ha“ okupiće se 21. avgusta na nacionalnoj komemoraciji u čast žrtava dvostrukog terorističkog napada u julu u Oslu, prenela je danas televizija NRK. Najpoznatija norveška grupa nastupiće sa ostalim zvezdama iz te zemlje na ceremoniji u velikoj koncertnoj sali Oslo Spektrum, navodi televizija, koja će direktno prenositi komemoraciju.

Povezana vest:  Lejdi Gaga želi da glumi Ejmi Vajnhaus

Grupa „A-ha“, najpoznatija po hitu „Take On Me“ iz 1985, raspala se 2010. Članovi benda prethodno su se razišli i 1990-ih godina i ponovo okupili 2000.

-Biće pozvana rodbina žrtava, preživeli i drugi ljudi direktno povezani sa događajima, kao i spasioci, zdravstveni radnici i drugi koji su učestvovali u njima – navodi se na sajtu norveške vlade.

Povezana vest:  Sveže iz Universal Music Serbia: Daniel Briskin

Biće prisutni i predstavnici norveške kraljevske porodice. Desničarski ekstremista Anderš Bering Brejvik izveo je 22. jula dva teroristička napada u kojima je ubijeno 77 ljudi, 69 na ostrvu Utoja, nedaleko od Osla, a osmoro u četvrti Osla u kojoj se nalazi kabinet norveškog premijera Jensa Stoltenberga.