guca-fest

GUČA 2011

Sutra takmičenje orkestara za Prvu trubu Dragačeva

 

Na Dragačevskom saboru u Guči za sutra je predviđena glavna predstava – takimčenje 18 najboljih duvačkih orkestara, sa oko 200 članova, za Prvu trubu Dragačeva i druge vredne nagrade. Saborski dan počinje uobičajenom jutarnjom trubačkom budilicom, a zatim je predviđen veliki defile učesnika takmičenja, nakon čega će ulicama prestonice trube projezditi kićeni svatovi u improvizaciji stare dragačevske svadbe.

Povezana vest:  Rambo Amadeus objavio novi album ‘Brod budala’

Mlada i mladoženja će, kako su najavili organizatori, biti na konjima, a slediće ih kumovi i stari svat sa pečenim ovnom na ramenu. U večernjem delu nastupiće inostrani orkestri – koji će prirediti veče duhovne muzike u crkvenoj porti, a zatim je na redu takmičenje za Prvu trubu Dragačeva, koje počinje u 21 sat.

Subotni, pretposlednji saborski dan se, kako je najavljeno, završava koncertom majstora trube Bobana Markovića i njegovog sina Marka. Organizatori su saopštili da je u prva četiri dana Sabora u Guči bilo više od 150.000 ljubitelja izvornog narodnog stvaralaštva.

Povezana vest:  Prvi spot Otrovne Kristine za pesmu Pita

Nešto više posla imali su zdravstveni radnici, koji su obavili oko 400 pregleda, ali svi gosti kojima je ukazana pomoć ubrzo su nastavili da uživaju u veselju, jelu i piću. Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, koji je i predsednik Saborskog odbora, izjavio je danas da se u naredna dva dana očekuje poseta od najmanje 300.000 ljudi iz zemlje i sveta.

Povezana vest:  Singl LWWY One Directiona oborio još jedan rekord u Americi

Dragačevski praznik trube, se završava u nedelju fijakerijadom, međunarodnim takmičenjem trubačkih sastava i koncertom Gorana Bregovića.