Reizdanja Denis i Denis, Ksenije, Dorijana Greja… 

2n1denisdenisZagrebački diskograf „Kroacija rekords“ (Croatia Records) saopštio je da je na po jednom CD-u reizdao po dva albuma sastava „Denis i Denis“, „Ksenija“, „Stidljiva ljubičica“, „Dorijan Grej“ i „Kakadu luk“. 
„Edicija 2 na 1 zamišljena je da na jednom mestu objedini po dva najznačajnija albuma izvođača ili grupe. Novih pet izdanja u ediciji predstavljaju izvođače koji su obeležili novotalasnu scenu 1980. godina“, navodi „Kroacija rekords“ (bivši „Jugoton“). 
Elektro pop duo iz Rijeke „Denis i Denis“ činili su instrumentalista Davor Tolja i pevačica Marina Perazić, koji su na prvom albumu „Čuvaj se“ (1984) i mini albumu „Ja sam lažljiva“ (1985) ponudili jugoslovenske hitove poput „Program tvog kompjutera“, „Soba 23“ ili „Tek je sedam sati“. 
Njihovi pop-rok sugrađani „Ksenija“ (Xenia) predvođeni pevačicom Vesnom Vrandečić objavili su pre raspada samo dva albuma – „Kad nedelja prođe“ (1983) i „Tko je to učinio?“ (1984) i ostali su zapamćeni po hitovima „Iznenadi me“ i „Troje“. 
Iz Opatije bile su devojke u grupi „Kakadu luk“ (Cacadou Look), koje su sa prvim albumom „Tko mari za čari“ (1987) imale jugoslovenske hitove „Sama“, „Kao pjesma“ i „Tako lako“, a završile su karijeru sa drugim albumom „Uspavanka za Zoroa“ (1989). 
Zagrebački post-novotalasni sastav „Dorijan Grej“ označio je početak karijere pevača Masima Savića sa albumima „Sjaj u tami“ (1983), nazvan po istoimenom velikom hitu, obradi „Voker bradersa“ (Walker Brothers) i „Za tvoje oči“ (1985). 
Tinejdžerska grupa „Stidljiva ljubičica“ iz malog mesta Vrbovec kod Zagreba objavila je albume „Osvrni se na mene“ (1981) i „Jesenje frke“ (1982). 

Povezana vest:  LEGENDA ZAGREBAČKE KLUPSKE SCENE TOM BUG OVOG PETKA U BEOGRADU