guca_publika_2010

GUČA 2011

Najbolji trubač Elvis Ajdinović

 

Pobednik 51. Dragačevskog sabora trubača je Elvis Ajdinović iz Surdulice, a za najbolji orkestar proglašen je sastav Dejana Lazarevića iz Požege. Nagrada publike „Zlatna truba“, po oceni žirija novinara, koji su štopericama merili dužinu aplauza, sinoć je pripala Dejanu Jevđiću iz Kalenića kod Požege, a prvu nagradu za najizvornije muziciranje „Zlatnu jabuku“ osvojio je orkestar „Barka“ iz Knjaževca.

Povezana vest:  Madona otvara lanac teretana

Završno takmičenje 18 najboljih duvačkih orkestara Srbije otvorili su predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, domaćin Sabora čačanski privrednik Milenko Kostić i majstor trube Boban Marković, koji se prepunom stadionu kraj reke Bjelice obratio rečima „dobrodošli na slavu trube, koju slave svi Srbi i svi na svetu koji vole trubu“.

Dragačevski sabor u Guči završava se danas. Posle jutarnje trubačke budilice na programu je kulturno-umetnički program, a od 11 sati, prvi put se održava fijakerijada.

Povezana vest:  Vlatko Stefanovski i Damir Urban na Džibonijevom koncertu

U 15 časova na stadionu kraj Bjelice počinje međunarodno takmičenje trubača, posle koga sledi koncert Gorana  Bregovića.