GU05

GUČA 2011

Međunarodno takmičenje trubača

 

Međunarodnim takmičenjem trubačkih orkestara, koji počinje u 15 časova na gradskom stadionu u Guči, danas se, posle sedam dana, završava 51. Dragačevski sabor trubača. Za prvu trubu sveta nadmetaće se 10 orketsra koji su stigli iz Bugarske, Francuske, Italije, Rumunije, dva iz Makedonije, Slovenije i Belgije.

Srbiju na ovom takmičenju zastupaju dva orkestra: Ekrema Mamutovića iz Vranja, prošlogpodišnji pobednik u Guči i orkestar Dejana Lazarevića iz Požege koji je osvojio prvo mesto na upravo završenom finalnom takmičenju 51. Dragačevskog sabora.

Povezana vest:  Koncert Saše Vasića

Za učesnike Sabora koji su protekle noći pratili finalno takmičenje srpskih trubačkih orkestara i do jutra se veselili posle koncereta trubača Bobana i Marka Markovića, u sedam sati je svirana budilica.

Četiri trubačka orkestra: iz Surdulice, Knjaževca, Grdelice I Vranja ulicama Guče pozvali su saboraše na jos jedan dan druzenja I na rastanak naredne noći, do iduće godine. Danas u 11 sati prvi put u Guči održaće se Fijakerijada, na kojoj će učestovati 30 fijakerista iz čitave Srbije.

Povezana vest:  Diddy je najbogatiji reper na svetu

Posle proglašenja pobednika međunarodnog takmičenja trubačkih orkestara na programu je koncert Gorana Bregovića, koji će spuštiti zastavu ovogodišnjeg Dragačevskog sabora trubača.