EMI prodaje studio Ebi roud 

abbey-roadDiskografska kuća I-Em-Aj (EMI) prodaje muzički studio Ebi roud u kojem su nekada snimali „Bitlsi“ (Beatles) i koji spada u vodeće turističke atrakcije Londona. 
Studio je u prodaji od pre nekoliko meseci, ali još nije nađen kupac, rekao je izvor blizak pregovorima između I-Em-Aja i potencijalnih kupaca. 
Cena studija mogla bi da dostigne desetine miliona dolara. 
Kuća I-Em-Aj, za koju između ostalog snimaju „Koldplej“ (Coldplay), Lili Alen (Lily Allen) i Robi Vilijams (Robbie Williams), u finansijskim je problemima otkako ju je 2007. otkupila privatna kompanija Tera firma kapital partners (Terra Capital). 
Od tada je nekoliko velikih muzičkih imena napustilo I-Em-Aj, a među njima su grupe „Rejdiohed“ (Radiohead) i „Roling Stons“ (Rolling Stones). 
Ebi roud, koji je I-Em-Aj kupio 1929, adaptiran je u savremen muzički studio. Od 1960-ih godina važi za jedan od najpoznatijih rok studija. Među albumima koji su tamo snimljeni su „Dark Side of the Moon“ sastava „Pink Flojd“ (Floyd) i „OK Computer“ benda „Rejdiohed“. 
beatles_-_abbey_road„Bitlsi“ su većinu svojih albuma snimili u Ebi roudu, a pešački prelaz ispred studija ovekovečen je na omotu albuma njihovog poslednjeg studijskog albuma „Abbey Road“ iz 1969. 

Povezana vest:  Da li će biti bolja od Nataše Bekvalac? Nataša Šavija izbacila svoju prvu pesmu (VIDEO)