bora_corba_bir_fest_2010

BEER FEST 2011

Stari hitovi Riblje čorbe na Ušću

 

Prvo veče beogradskog „Festivala piva“ (Beer fest) koji se održava na Ušću, bilo je solidno posećeno, a domaći vrhunac je bio nastup „Riblje čorbe“. „Riblja čorba“ redovno ima veliku posećenost, ali se kroz masu od oko 80.000 ljudi u festivalskom prostoru ipak moglo proći relativno lako.

Bora Đorđević s kacigom na glavi i njegovi muzičari su izašli na binu u 23 sata uz opšte odobravanje i, uz probleme sa ozvučenjem izveli niz hitova, mahom iz kasnijeg perioda svoje karijere. Đorđević je usput, uz melodiju „El kondor pasa“ zbijao šale na račun „narko-mafije u Crnoj Gori“, a uvod u njegov stari hit „Volim, volim, volim, volim žene“ bile su opaske na gej-paradu u Beogradu.

Povezana vest:  Koncert Marije Đukić na Kolarcu - 2010 – godina Šopena (1810-1849)

Publika je žviždala kada je Đorđević pritom pominjao reč „tolerancija“. Posle Đorđevićevog koncerta publika je ostala da sačeka nastup Markija Ramouna, bivšeg bubnjara američke pank-rok grupe Ramouns čiji su svi ključni članovi preminuli.

Atmosfera „Festivala piva“ je uglavnom uobičajena za takve prilike, uz nešto potpuno pijanih. Posetioci su se na obali reke čak slikali kraj jednog koji je ležao nepokretno, ali niko nije pokušao da mu pomogne. Deveti „Bir fest“ u sredu je otvorio novosadski bluz-rok bend „Šinobusi“, a svirali su džezista Vasil Hadžimanov, grupa „Elvis Jr. Kurtović“, turski bend „MaNga“, grupa „Negativ“.

Povezana vest:  Maraja Keri dobila zvezdu na Bulevaru slavnih

U četvrtak zvezde večeri biće škotski „Simpl majnds“ čiji se izlazak na binu očekuje oko 21 sat. Nastupiće i pevačica Sonja Bakić, Zvonko Bogdan, sastav „Sevdah bejbi“, slovenački muzičar Manjifiko, „Hipnotajzd“, „Goblini“, „Ortodoks Kelts“ i „EKV tribjut bend“.