mesi_kup_kralja_2011

EL KLASIKO, SUPERKUP ŠPANIJE

Barselona pobedila Real

 

Barselona – Real Madrid 3:2

Injesa 15, Mesi 45, 88 – Ronaldo 20, Benzema 82

Kartoni: Žuti – Hernandez 42, Maskerano 55, Valdes 90 (Barselona) – Kedira 28, Ronaldo 54, Marselo 56, Pepe 63, Ramos 77, Koentao 85. Crveni – Marselo 90

Prvi trofej u sezoni osvojila je Barselona zahvaljujući Lajonelu Mesiju koji je u revanš susretu između Barselone i Real Madrida postigao dva gola i tako postao najzaslužniji za pobedu njegovog tima na Kamp Nou. Prvi susret, pre neki dan, na stadionu Bernabeo završen je rezultatom 2:2. Tako je ukupan rezultat 5:4 za Barselonu.

Povezana vest:  Bundesligaški klubovi ostvarili prihod veći od tri milijarde evra

U uzbudljivoj spektakularnoj utakmici pred 95.000 gledalaca na „Nou Kampu“ aktuelni španski i evropski šampion trijumfalno je započeo sezonu. Barselona je posle prave drame uspela da slavi protiv najvećeg rivala i zasluženo osvoji 10. trofej Superkupa, a junak susreta bio je dvostruki strelac Lionel Mesi.

Real se na pravi način suprotstavio Kataloncima i sve do završnice imao rezultat koji je vodio u produžetke, a onda je na scenu stupio Mesi i tri minuta pre kraja obezbedio trijumf za ogromno slavlje mnogobrojnih navijača. Velika tenzija doprinela je da u nadoknadnom vremenu čak trojica igrača zarade crvene kartone – Vilja (Barselona), Marselo i Ozil (Real).

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Partizan šampion Srbije

U dresu Barselone večeras je debitovao reprezentativac Cesk Fabregas, koji je u ponedeljak stigao na „Nou Kamp“ iz londonskog Arsenala. On je ušao u igru u 82. minutu zamenivši Pedra.

Strelci su bili Inijesta u 14. i Mesi u 44. i 87. za Barselonu, a Ronaldo u 19. i Benzema u 81. minutu za Real Madrid.