bina_i_publika_bir_fest_2010

Troje mrtvih u naletu oluje na muzičkom festivalu

 

Najmanje tri osobe su danas poginule, a 71 je povređena na muzičkom festivalu na severoistoku Belgije, u naletu snažne oluje koja je srušila dve bine, porušila šatore i čupala drveće iz korena. Lokalni mediji javljaju da se oko 60.000 ljudi, većinom mladih, okupilo na festivalu „Pukelpop“, koji se održava u gradu Haselt, istočno od Brisela, i da je nalet oluje trajao oko 10 minuta. Prema rečima lokalnih zvaničnika, 11 osoba je teže povređeno.

Povezana vest:  Kim Kardašijan i Paris Hilton zagolicale maštu pred novi spot Dimitri Vegasa & Like Mikea!

Na video snimku se vidi kako snažan vetar nosi opremu sa bine, dok posetioci trče tražeći zaklon. Snažan vetar srušio je i video bimove i čupao drveće. Na festivalu, koji je počeo danas, trebalo je da nastupi reper Eminem, američki bend „Fu fajters“ i „Ofspring“. Organizatori će naknadno odlučiti da li će se festival, koji je trebalo da traje tri dana, nastaviti, prenele su agencije.

Povezana vest:  Bubnjar Blink-182 odustao od turneje zbog straha od aviona

Prošle godine na ovom muzičkom festivalu pevač Čarls Hadon, frontmen engleskog elektro-pop trija „U E Le Sviming Pul“, izvršio je samoubistvo posle koncerta. Hadon je posle koncerta njegove grupe skočio sa bandere iza bine. Samo dan ranije, od srčanog udara, umro je Majkl Bin, vođa američke rok grupe „Kol“.

Pre četiri dana, pet osoba je poginulo, a 45 povređeno kada se zbog snažnog olujnog vetra srušila bina na sajmu u Indijanapolisu, u američkoj saveznoj državi Indijani.

Povezana vest:  Jasna Jovicevic Improv Kolektiv u Kulturnom centru Grad u sredu 3. novembra