U pripremi muzičko televizijsko takmičenje Evropska zvezda 

evropska_zvezdaProdukcijska kuća „Beoton“ najavila je danas da pokreće novo televizijsko takmičenje muzičkih talenata „Evropska zvezda“, čija se premijera očekuje krajem godine na televiziji Avala, a audicije počinju 20. februara u Pirotu. 
-‘Evropska zvezda’ je šou gde se nećemo igrati sa ljudima i njihovim emocijama. Emitovaćemo samo prave pevače. Nećemo praviti cirkus od našeg festivala, koji je zamišljen kao mesto gde će nepoznati, pravi pevači dobiti šansu da postanu poznati – rekao je vlasnik „Beotona“ Saša Mirković na konferenciji za novinare. 
„Evropska zvezda“ zamišljena je kao takmičenje pop i rok pevača, bez starosnih ograničenja, ali uz želju organizatora da kandidati budu mladi ljudi ili tinejdžeri. 
Posle prve audicije u Pirotu planirano je da karavan „Evropske zvede“ obiđe još 17 gradova Srbije poput Niša, Novog Sada, Kragujevca i Čačka, a Mirković je izrazio želju da se takmičenje proširi i na Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju. 
Prema njegovim rečima, kandidate će na audicijama ocenjivati stručni žiri, a kasnije će u televizijskim polufinalima i u finalu sud dati žiri uz pomoć sms glasova publike, po evrovizijskom sistemu. 
„Beoton“ je najavio da dvoje finalista očekuje snimanje spota, a pobednik dobija album za domaće i evropsko tržište, uz mogućnost učešća na inostranim festivalima, i stan u Beogradu. 
Mirković je naglasio da je u organizaciji „Evropske zvezde“ „tim zaslužan za pobedu na ‘Evrosongu’ prisutan u celosti“. 
Pored njega, u timu su kao zaštitno lice „Evropske zvezde“ pop pevačica Marija Šerifović i autori njene pobedničke evrovizijske pesme „Molitva“ Saša Milošević i Vladimir Grajić. 
Šerifovićeva je „Evropsku zvezdu“ ocenila kao „projekat pomirenja“ sa Mirkovićem, sa kojim je prekinula saradnju posle pobede na „Pesmi Evrovizije“ 2007. godine. 
U timu „Evropske zvezde“ su i supružnici, pop kantautroka Leontina Pat (bivša Vukomanović) i njen suprug Filip Pat, koji će biti voditelj „Evropske zvezde“. 
-Ne želimo da pružimo mladim ljudima karaoke zabavu, nego da oformimo autorski tim i da damo deci nove pesme da pevaju. Nemamo više festival ‘Beovizija’. Iz godine u godinu je opadao što se tiče zainteresovanosti autora. ‘Evropska zvezda’ neće napraviti tu grešku. Nećemo se igrati sa ljudima. Bez protekcije i korupcije – najavila je Leontina Pat. 

Povezana vest:  MTV World Stage: Maroon 5