Divljan prvi put svira u omiljenoj dvorani

vlada-divljanVlada Divljan sa Nevladinom organizacijom za svoj drugi osmomartovski koncert u Beogradu iz Doma omladine seli se u veći Dom sindikata, za koji kaže da je njegova omiljena dvorana u kojoj igrom slučaja nikad do sada nije nastupao!
Divljan se priseća da je prvom rok koncertu u životu prisustvovao upravo u Domu sindikata početkom 1973. godine gde je slušao tada najbolje jugoslovenske rok sastave, i danas cenjene progresivce, Korni grupu, Tajm, Mlade leve i Yu grupu.
-Dom sindikata je moja omiljena sala u kojoj sam čuo neke od najvažnijih koncerata u životu. Taj prvi je, za mene koji sam još bio u osnovnoj školi, bio meni nešto potpuno fascinantno! Bio sam veliki fan Korni grupe, a Yu grupa je na tom koncertu posebno zablistala, Dragi Jelić i Bata Kostić sa zlatnim Les Polovima … još kad su upalili strobo na ‘Bio jednom jedan pas’ nastao je totalni delirjum. Tu sam gledao i beogradski Newport Jazz festival, Djuka Elingtona, Majlsa Dejvisa, Bi Bi Kinga, pa prve Festove… sve u svemu, ta sala je imala važno mesto u mom odrastanju – kaže Divljan.
Dom sindikata sa svojom dugom istorijom idealno mesto je za osmomartovski koncert, smatra Divljan, i dodaje: – Igrom slučaja nikad nisam svirao u Domu sindikata tako da mi je to na neki način veliki izazov!
Vlada Divljan i Nevladina organizacija održaće svoj drugi po redu osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznice koštaju 1.000, 1.200 i 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine

Povezana vest:  Madona naređuje sterilisanje svlačionice posle nastupa