REDBULL_MC_BATTLE

Red Bull MC Battle 2011

Traži se najbolji MC u Srbiji

Tvrdiš da si najbolji MC u Srbiji i da niko ne može da ti stane na crtu… Red Bull MC Battle je pravo mesto gde to možeš i da dokažeš!

Red Bull MC Battle mladim MCjevima pruža priliku da se predstave i da u direktnoj borbi jedan na jedan dokažu svoj talenat i umeće fristajlinga.

Zato, ako smatraš da si dorastao izazovu i da baš ti možeš biti fristajl šampion, pošalji svoju prijavu na e-mail [email protected]. Prijava treba da sadrži: audio ili video demo snimak (ili link na kojem se isti može preuzeti), ime, prezime, nadimak, grad iz kojeg MC dolazi i kontakt telefon. Rok za prijavu je 28. septembar 2011.

Povezana vest:  Novi album grupe S.A.R.S. preuzet 6000 puta za samo 3 dana!

Na osnovu pristiglih prijava žiri će odabrati 16 najboljih, koji će se 08. oktobra 2011. godine u Domu omladine boriti za krunu najboljeg srpskog fristajlera.

Bitove na finalnom takmičenju će davati DJ Raid iz Švajcarske, a konačnu presudu o pobedniku izreći će žiri u čijem su sastavu Timbe, Struka i Relja.

16 najboljih MCjeva takmičiće se jedan na jedan po sistemu eliminacija i po sledećim pravilima:

STRUKTURA TAKMIČENJA: u prvom krugu svaki učesnik ima 16 lajni (što je jedna strofa u hip-hop pesmi, oko 45 sekundi) i obojica bacaju rime na isti instrumental. U drugom krugu svaki takmičar dobija dva puta po 16 lajni, u kojima treba konkretno da odgovori na napad protivnika. U trećem krugu (polufinale) takmičari ponovo dobijaju dva puta po 16 lajni, stim što u drugoj rundi bacaju rime na temu koju je zadao žiri. U finalu najbolja dvojica dobijaju tri puta po 16 lajni, nakon čega žiri odlučuje o pobedniku. U svakom krugu takmičenja, ukoliko nije jasan pobednik, oba takmičara dobijaju po 16 dodatnih lajni.

Povezana vest:  Poznata satnica Van Gog rođendanske žurke

PLUSEVI: više će se bodovati rime osmišljene na licu mesta, fristajl u pravom smislu reči. Bodove nose smisao teksta, duhovitost, povezanost, stil repovanja i ponašanje takmičara na bini. Konkretni odgovori na napade protivnika, iz kojih se jasno vidi da se radi o fristajlu koji je smišljen na licu mesta, boduju se više.

MINUSI: Ukoliko sudije primete da učesnik nastupa sa unapred pripremljenim tekstom, neće biti suspendovan ali će to uticati na ocenu. Vređanje na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi biće najstrožije kažnjeno i to diskvalifikacijom.

Povezana vest:  Na jesen prvi album Svi na pod

Nakon finala i proglašenja pobednika takmičenje ide dalje. Najboljih 5 takmičara odlaze na okršaj sa najboljim MCjevima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će se održati u u Sarajevu 22. oktobra 2011. u Domu mladih.