amywinehouse2011

Osnovana humanitarna fondacija Ejmi Vajnhaus

 

Porodica preminule pevačice Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) pokrenula je danas fondaciju sa njenim imenom – za podršku mladima koji imaju probleme, uključujući one sa zavisnošću. Fondacija Ejmi Vajnhaus počela je da radi na nesuđeni 28. rođendan soul dive, koja je umrla 23. jula. Kako kažu članovi njene porodice, toksikolozi su u njenoj krvi detektovali alkohol, ali još nije jasno šta je dovelo do smrti slavne pevačice.

Njen otac Mič Vajnhaus (Mitch) je izjavio da će fondacija podržavati organizacije koje pomažu mladim ljudima, uključujući one sa problemima zavisnosti. Prihodi od prodaje singla „Body And Soul“, dueta koji je Ejmi Vajnhaus snimila sa Tonijem Benetom (Tony Bennett), činiće dobar deo prvih novčanih sredstava koja će se sliti u fondaciju. Taj singl je danas objavljen u Velikoj Britaniji.

Povezana vest:  Ozbiljna rock ekipa, Roni Romero i Intelligent Music Project, predstavljaće Bugarsku na Evroviziji 2022.

Mič Vajnhaus je takođe rekao da se često tukao sa dilerima droge I gangsterima koji su njegovu kći snabdevali psihoaktivnim supstancama.

-Provodio sam vreme sukobljavajući se s dilerima droge, mislim u fizičkom smislu – rekao je Mič Vajnhaus Asošiejted presu (AP).

Prema njegovim rečima, Ejmi je odlučila da prestane sa uzimanjem tih supstanci kada je videla koliko se zbog njene zavisnosti muči njena porodica. Mič Vajnhaus je izjavio i da nije bio svestan razmera njenog problema do „možda četiri meseca pre no što je ona odlučila da se skine“.

Povezana vest:  Lena Kovačević gošća na koncertu najboljeg svetskog tromboniste, Samjuela Blazera

Takođe je rekao da je njegova kćer planirala da ima decu, a otkrio je i da nije u stanju da sluša njenu muziku, naročito njen čuveni drugi album „Back to Black“ na kojem je pevala o svojoj zavisnosti i o vezi sa bivšim suprugom Blejkom Filderom Sivilom (Blake Fielder Civil).

-Ne mogu da sednem i slušam njenu muziku. U svakom slučaju, nikad nisam mogao da slušam ‘Back to Black’ jer me podseća na mračna vremena – kazao je Vajnhaus, takođe pevač, koji je u trenutku kćerkine smrti imao koncert u Nujorku.

Povezana vest:  Jack White u centru misterioznog ubistva

Mič Vajnhaus je izjavio da sada, pošto je Ejmi umrla, počinje da uviđa koliki je muzički talenat njegova kćerka imala.

-Sve sam uzimao zdravo za gotovo; nisam bio svestan koliko je ona bila velika pevačica, a sada to jesam – dodao je njen otac kroz suze.