StrukaDUPLA MTV PREMIJERA: STRUKA „ŽIVOT JE KOCKA“ I LEELOOJAMAIS „SHOW SHOW„

U ponedeljak, 26. septembra u 20:00, vreme je za nove MTV Premijere! Ovog puta će svoja nova video ostvarenje predstaviti beogradski hip hoper Struka i slovenački bend Leeloojamais.

Spot za singl „Život je kocka“ beogradskog repera Struke, sniman je na kultnim lokacijama duž Las Vegas bulevara i Frimonta, kao što su 4 Queens, MGM, Bellagio, Encore.
Za realizaciju spota su bili zaduženi Darko Nikolić i Vladimir Dabović.
Struka je član originalne postave prve srpske hip hop izdavačke kuće „Bassivity“ i osnivač izdavačke kuće „Grupna terapija“. Ove godine je obeležio dekadu postojanja na srpskoj muzičkoj sceni. Iza sebe ima sedam izdanja i saradnje sa mnogim istaknutim muzičarima iz regiona, kao i mnogobrojne nastupe u gradovima svih država bivše Jugoslavije i dijaspore.
„Ovo je pesma o novcu i zato je najlogičnije bilo da spot snimimo na mestu gde se sve vrti oko para. Pesme o novcu predstavljaju nešto što je uobičajeno u ovoj vrsti muzike, ova tematika je neka vrsta hip hop stereotipa. Zbog toga sam odlučio da ovog puta ovoj temi pristupim na način na koji do sada nisam. Želim da prikažem koliko je novac, sa svim svojim dobrim i lošim stranama, duboko upleten u sve što nas okružuje. Pesma ne priča samo o tome koliko želimo novac ili koliko nam je potreban, već i o tome šta smo sve spremni da uradimo zbog novca, koliko smo spremni da se kockamo sopstvenim životom ne bismo li došli do novca. Tu se povlači paralela između kocke i života, i jedno i drugo su igra koju igramo sa istim ciljem. Neki osnovni principi vrlo lako prestaju da važe kada su pare u pitanju. Svi smo na neki način žrtve materijalnog sveta u kom živimo. Ovo je jedan sarkastičan pristup svemu tome“

Povezana vest:  2. WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO

Za LeeLooJamais, koji su regionu poznati i po nominaciji za Best Adria Act 2010,  sprema se nova era. Bend je u poslednje vreme pripremao četvrti album „Excuse My Imagionation“, koji 13. oktobra dolazi u prodaju. U tom vremenu grupa je uspela i da snimi  videospot za aktualni singl „Show Show“ koji se već vrti po radiu. LeeLoojamais su odlučili da ovaj put glavne uloge u spotu pripadaju fanovima koje su odabrali putem Facebooka. Grupa je spot snimila u studiu VPK, a režiju spota potpisuje Dejan Baboska. Kako je sve to izgledalo pogledajte u ponedeljak, 26. septembra u 20:00 samo na MTV.

Povezana vest:  Džej Zi u Karnegi holu