Pink_Floyd_Promo_photoPINK FLOYD – U PRODAJI SERIJA IZDANJA ‘WHY PINK FLOYD…?’

Veza Pink Floyd i EMI Music traje od 1967. godine, a septembra 2011. godine su objavili prvi deo izdanja iz serije „Why Pink Floyd?“ sa kojom ovaj bend  redefiniše svoj katalog. Pink Floyd su nedavno potpisali nov ugovor sa EMI koji je omogućio razvoj serije izdanja, od kojih mnoga sadrže arhivske materijale.

Izdanja pod nazivom “Why Pink Floyd?“ obraćaju se širokom spektru fanova. Nove će oduševiti muzika, a dugogodišnjim predanim obožavaocima super luksuzni box setovi nude višestruke diskove sa različitim varijantama pesama, neobjavljenim snimcima, obnovljenim snimcima koncerata i još mnogo toga.

Za ovu kampanju su kreirana različita izdanja: uz remasterizovane diskove “Discovery“ i “Immersion“ CD/DVD/Blu-Ray/memorabilia box setove, tu je i “Experience“ edicija gde je uz pojedini studijski album i dodatni disk sa materijalima vezanim baš za to izdanje.

Povezana vest:  Peter Gabriel slobodno vreme u Beogradu provešće u druženju sa poznanicima iz Srbije

Dugogodišnji umetnički direktor benda Storm Thorgerson se pobrinuo za dizajn. Cenjena fotografkinja Jill Furmanovsky je uredila je do sada neobjavljene fotografije benda, a James Guthire i Andy Jackson bili su zaduženi za digitalni remastering po najvišim audio-vizuelnim standardima.

Prošireno izdanje remek dela “The Dark Side Of The Moon“ je u šestostrukom “Immersion“   box setu  i “Experience“ verziji sa dvostrukim diskom, kao i kolekcionarsko izdanje vinila i raznih digitalnih formata.  Šestostruki “Immersion“ box uključuje digitalno remasterizovani originalan album, ranije neobjavljen live snimak izvođenja albuma “The Dark Side Of The Moon“ (Wembley, 1974.), dvd audio sa 5 različitih mikseva albuma (5.1 Surround, Quad Mix, LP Stereo Mix…), dvd video sa live snimcima izvođenja pesama „Careful With That Axe, Eugene“ i „Set The Controls For The Heart Of The Sun“ (Live In Brighton 1972 .), „The Dark Side Of The Moon“ dokumentarac iz 2003. godine, koncertne filmove sa turneje iz 1974.-1975. godine. Tu je i BluRay disk koji ponavlja audio i video sadržaj ova dva dvd-a. Na šestom disku su ranije neobjavljeni snimci: rani miks albuma „The Dark Side Of The Moon“ iz 1972. godine, demo snimci „Us And Them“ i „Money“ i live iz Brightona iz 1972. godine. Uzluksuzno opremljenu knjižicu, box donosi foto monografiju, kolekcionarske kartice, repliku karte sa turneje, propusnice i šal. Objavljeno je i 14 digitalno remasterizovanih albuma koji se prodaju zasebno ili kao “Discovery“ box set.

Povezana vest:  Cara Delevingne nije pozvala Harryja Stylesa na rođendansku žurku

A već 7. novembra stiže Wish „You Were Here Immersion“ petostruki disk i dvostruki “Experience“ sa bonus snimkom koncerta na Wembliju iz 1974. godine. Tu je dvadeset minutna ‘tour de force’ live verzija “Shine On You Crazy Diamond“ i “Wish You Were Here“ u kojoj im se pridružio jazz violinista Stephane Grappelli. Kolekcionarski vinili i digitalni formati će biti objavljeni i u ovoj ediciji. Tog dana će biti objavljena i “A Foot In The Door – The Best Of Pink Floyd“, nova kompilacija njihovih najpoznatijih pesama.

Povezana vest:  Humanitarni koncert "S ljubavlju od Tošeta" 25. januara u Skopju

Dugoočekivana 5.1 verzija “Wish You Were Here“ koju je miksovao James Guthrie će takođe biti dostupna preko nezavisnog Acoustic Sound labela.

Album „The Wall“ je svojevremeno prodat u preko 25 miliona primeraka a sada će doživeti isti temeljan tretman. Biće objavljen 27. februara 2012. godine u luksuznom pakovanju kao sedmostruki “Immersion“ i trostruko “Experience“ izdanje uz standardnu ponudu kolekcionarskih vinila i digitalnih formata.