dubioza kolektiv

DUBIOZA KOLEKTIV DOBITNIK NAGRADE MTV BEST ADRIA ACT!

Bosansko hercegovački sastav Dubioza kolektiv ovogodišnji su dobitnici nagrade MTV Best Adria Act! Dubioza kolektiv je do sad tri puta bila nominovana za ovu nagradu, a sada je pobedila u veoma jakoj konkurenciji iz regiona koju su činili Hladno pivo, Magnifico, S.A.R.S. i SevdahBABY.

-Konačno, poslije 3 nominacije, da i nas MTV sunce ogrije. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima koji su glasali, a mi ćemo održati svoje obećanje i pokriti troškove pokvarenih miševa i tastatura po principu staro za novo. Oštećeni neka se jave na facebook.com/dubioza. Na kraju bi da se zahvalimo i svim ljudima koji su nam pomogli oko štele za dobijanje nagrade i da ih pozovemo sve u naštelivanje takmičenja za World Wide Act, ako većne možemo namjestit ulazak u EU, kredit iz MMF-a i kvalifikacije za fudbal u Poljskoj – naveli su članovi benda na vest o pobedi koja ih je zatekla na povratku kući posle uspešnih koncerata u Francuskoj.

Ipak glasanju ovde nije kraj! Narednih nedelju dana, sve do 23. oktobra u ponoć imaćete prilike da podržite Dubiozu kolektiv i pomognete bendu da se nađu među 5 nominovanih izvođača iz celog sveta koji će se ove godine takmičiti za novo MTV priznanje, nagradu „World Wide Act“! Fanovi glasaju za pobednike regionalnog glasanja kako bi izabrali najboljieg izvođača koji će poneti „evropsku titulu“. Predstavnik Evrope će se zatim boriti sa drugim nominovanim izvođačima iz Latinske Amerike, Severne Amerike, Azije-Pacifika i Afrke/Indije/Bliskog istoka za prestižnu titulu. Imena pet nominovanih izvođača/grupa za ovu novu kategoriju biće objavljena kasnije.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za veliki novogodišnji koncert Saše Matića

Zato ne propustite da glasate i podržite Dubiozu kolektiv na www.mtvema.com do 23. oktobra!

Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik regionalnog MTV kanala uz čestitke Dubiozi kolektivu je izjavio: “Ove godine, konkurencija za Best Adria Act, u okviru MTV European Music Awards, bila je na nase zadovoljstvo jaca nego ikada. Kazem na nase zadovoljstvo jer to znaci da regionalna muzicka scena raste i jaca, sto je nama na regionalnom MTV-u, pre svega i bio cilj. Nazalost pobednik moze biti samo jedan, a pobedu je sasvim zasluzeno odneo Dubioza Kolektiv, i ja im od srca cestitam na njoj. Iskreno se nadam da ce im ova nagrada pomoci u karijeri, i da ce je iskoristiti na najbolji moguci nacin, a regionalni MTV je tu da im pomogne. Ovde se prica o ovogodisnjem glasanju ne zavrsava, jer oni sada staju rame uz rame sa ostalim pobednicima poput Adele, Sweedish House Mafia, Lena, da nabrojim samo neke, u ostroj konkurenciji i napetoj trci za World Wide Act. Pozivam sve njihove fanove, i fanove kvalitetne muzike iz regiona koju MTV promovise na svom programu, da im pomognu u toj trci tako sto ce i dalje glasati za njih na sajtu mtvema.com“.

Povezana vest:  Kantautor Marko Nikolić osvojio srca publike na prvom samostalnom koncertu

Ovogodišnja dodela evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), odrđaće se 6. novembra u Belfastu u Severnoj Irskoj.

U trci za 2011 MTV EMA sa šest nominacija vodi Lady Gaga, a Katy Perry i Bruno Mars je slede sa po četiri nominacije. Britanska pevačica Adele, koja je proglašena i za najtiražniju muzičku zvezdu godine, nomonovana je za tri nagrade, kao i mladi kanadski pevač Justin Bieber. Ova 18. po redu godišnja dodela MTV EMA prenosiće se uživo u nedelju, 6. novembra u 21.00 po našem vremenu iz Odyssey Arene u Belfastu, putem MTV mreže kanala širom sveta.
Voditeljka ovogodišnjih nagrada biće Selena Gomez  dok su svoje nastupe za sada potvrdili Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, LMFAO, Jason Derulo, Jessie J i Snow Patrol.

Povezana vest:  LUCE I BRO PREDSTAVLJAJU NOVE SPOTOVE U DUPLOJ MTV PREMIJERI

Prenos „2011 MTV EMA“ će biti dostupan potencijalnom auditorijumu od preko 1,2 milijarde ljudi preko globalne MTV mreže od preko 60 kanala koji dosežu u više od 640 miliona domaćinstava širom sveta, kao i putem prenošenja preko partnerskih mreža i kanala. Naravno, različiti kombinovani programi i sadržaji će biti dostupni i celoj interaktivnoj zajednici, preko gotovo 200 MTV globalnih digitalnih medija. Izvršni producenti dodele „2011 MTV EMA“ su Richard Godfrey i Bruce Gillmer. Sponzori dodele 2011 MTV EMA su Dell, Replay, Hyundai i Swatch.