villas_boas_celsi

Viljaš Boaš hoće da Čelsi igrao kao Barselona

 

Menadžer fudbalera Čelsija Andre Viljaš Boaš rekao je danas da od svojih igrača želi da igraju slično kao Barselona. Portugalski stručnjak i prošle sezone u Portu je forsirao napadački stil, što je tom klubu donelo titulu nacionalnog prvaka i trijumf u Ligi Evrope.  Viljaš Boaš je istakao da želi da stvori pobednički mentalitet kod igrača Čelsija.

Povezana vest:  Igalo: Bog mi je rekao da odbijem unosnu ponudu kineskog kluba

-Kada sam postao menadžer, tačno sam znao kakav fudbal hoću da igramo. Barselona je postavila nove standarde, postala je simbol modernog fudbala. Imaju veoma kvalitetan tim koji je prošao kroz omladinsku školu Barselone i trenera sa sjajnom filozofijom – rekao je Viljaš Boaš engleskim medijima.

Nakon nešto slabijeg starta u Premijer ligi, Čelsi je u poslednje tri utakmice imao maksimalan učinak uz 12 postignutih golova.

Povezana vest:  Mihajlović: Telefoni ubijaju timski duh, zato gledamo filmove

-Najvažnije je da smo prevazišli početne greške. Igrači sada imaju više samopouzdanja i bolje komuniciraju. Svu želimo da donesemo trofeje Čelsiju – naveo je on.

Portugalac je dodao da je važno osvajati trofeje, ali je bitan i način na koji se to radi.

-Trofeji su najbolji pokazatelj uspeha jednog trenera. Važno je, međutim, i način na koji ih osvajate. Neću da propustim priliku da ostvarim uspeh u Londonu – zaključio je Viljaš Boaš.

Povezana vest:  Nemanja Matić u Zvezdi