1b.novi fosili-small

Sanja Doležal: Obećavam dobru zabavu 17. novembra  Sava centru

Legendarna zagrebačka pop grupa Novi fosili vraća se svojoj publici u Beogradu koncertom 17. novembra u Sava centru, na kom će se čuti njihovi brojni vanvremenski hitovi kao što su „Milena“, „Plava košulja“, „Šuti moj dječače plavi“, „Za dobra stara vremena“…

-Obećajem sigurno dobru zabavu, dobru feštu i pregršt emocija, jer jednostavno naše pjesme su takve da u svima nama bude neka sjećanja na mladost i, usuđujem se reći, na dobra stara vremena – najavljuje pevačica Sanja Doležal.

Ulaznice za koncert Novih fosila po cenama od 1.500, 1.700, 2.000 i 2.300 možete od sutra naći na blagajnama Sava centra, Doma omladine i Bilet centra i preko mreža Card Service i Eventim.

Povezana vest:  Leona Luis kreira odeću

Novi fosili su od druge polovine sedamdesetih postavili visoke standarde u domaćoj pop muzici, ponajviše zahvaljujući izuzetnom autorskom daru klavijaturiste Rajka Dujmića, i osobenim glasovima i pojavama pevačica Ðurđice Barlović (1950-1992) i od početka osamdesetih Sanje Doležal.

Fosili su objavili nenadmašen niz hitova i sjajnih pesama među kojima  su „Da te ne volim“, „Saša“, „Reci mi tiho, tiho“, „Tonka“, „Ključ je ispod otirača“, „Budi uvijek blizu“, „Sanja“, „Bilo mi je prvi put“, „Ja sam za ples“, „Šu šu“…

Okončavši posle tri decenije, uz brojne promene postave, karijeru 2001. godine, Novi fosili su ipak obradovali fanove okupivši se opet par godina kasnije, ponovo sa Doležal i gitaristom Vladimirom

Povezana vest:  Koncert Jelene Tomašević u Nišu odložen za 14. oktobar

Kočišem-Zecom, stigavši čak i do Beogradske arene 2008. u jesen.

-Međutim, sada smo (za Sava centar) pripremili i neke pjesme koje se tada u Areni nisu čule. Oni koji su bili u Areni mogu doći slobodno i sad, jer biće iznenađenja, imaćemo i neke goste… a prije svega naša draga publika moći će da vidi kako smo još uvijek puni energije – objašnjava Doležal.

Novi fosili su se u julu oglasili novim singlom „Ti si čudo“.

Doležal, koja je uz rad sa Fosilima izgradila i respektabilnu karijeru televizijske voditeljke u Hrvatskoj, kaže da je bendu posebno drago što se vraća u Sava centar – prestižnu beogradsku dvoranu koju su pohodili u prošlosti više puta.

Povezana vest:  Strenglersi na britanskoj turneji

-Ne pamtim točan broj nastupa u Beogradu, ali vjerujem da ih je bilo jako puno, sigurno više nego na sve prste obije ruke. Nastupali smo često u Sava centru i jako često u Domu sindikata. Tamo smo imali prekrasne koncerte, nekoliko dana u nizu, po dva dnevno, popodnevni za djecu i večernji za odrasle, Zaista mislim da u Beogradu imamo izvanrednu publiku koja je rasla i stigla u neke zrele godine zajedno sa nama – ističe Doležal.