Vladimir Kostadinovic

Pančevački jazz festival, 13. novembar:  Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans Vladimir Kostadinović New York Quartet

Treće večeri ovogodišnjeg, 14. po redu Pančevačkog jazz festivala, održaće se gala koncert: Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans.

Bill EvansOrkestar koji će nastupiti okupio je izuzetne soliste sa ciljem što bolje interpretacije sjajnih dostignuća Roberta Haubera, koji je aranžirao neke od najtežih i najlepših kompozicija Billa Evansa, velikog pijaniste i džez revolucionara.

Ovo je jedan od retkih pokušaja u svetu da se kompozicije za klavirski trio Billa Evansa aranžiraju za gudački ansambl, tako da možemo slobodno reći da će publika na Pančevačkom jazz festivalu prisustvovati svojevrsnoj premijeri i jednom izuzetnom muzičkom događaju, koji na najlepši način predstavlja domaći džez i aranžersko majstorstvo Roberta Haubera.

Robert Hauber se proslavio radeći sa najeminentnijim orkestrima u Evropi i svetu, kao što je Danski kraljevski orkestar, Big bend radio Stokholma i drugima. Gospodin Hauber je napustio Pančevo 1945. godine, nakon rata kao trinaestogodišnji dečak i danas ima želju da u svom rodnom gradu predstavi bogat autorski rad.

Povezana vest:  Vlatko Stefanovski gost Džiboniju u Nišu

Njegova dela biće izvedena na vrhunskom koncertnom događaju trećeg dana Pančevačkog jazz festivala u okviru gostovanja 30 eminentnih jazz muzičara članova Beogradskog simfonijskog orkestra, kao i istaknutih solista jazz orkestra Radio televizije Srbije. Ovaj događaj podsetiće svojom nadahnutošću koliko je jazz univerzalna i polivalentna umetnost.

Nesvakidašnji koncert otvara put i za razumevanje jazz scene u Pančevu. Broj studenata iz Pančeva koji nastavljaju školovanje u prestižnim jazz akademijama u svetu raste. Značaj ovog koncerta ogleda se u generisanju sopstvene jazz produkcije, kada profesionalni muzičari Pančevci, izvode autorsku muziku svetski poznatog Pančevca u vlastitom gradu.

Aranžmani – Robert Hauber, učestvuju Beogradski Simfoničari, dirigent Stanko Jovanović, ritam sekcija – Petar Radmilović (bubnjevi), Milan Pavković – kontrabas, Ivan Aleksijević – solo klavir.

Povezana vest:  Pobednice Avon Voices takmičenja Selena Gitens iz Kanade i Evelina Anusauskaite iz Litvanije

Gosti solisti: Dušan Ivanišević – bubnjevi, Kristijan Mlačak – saksofon, Marko Đorđević – truba.

Koncert počinje u 20.30h.

Nakon gala koncerta, u sali Kulturnog centra Pančeva nastupiće od 22.00h Vladimir Kostadinović New York Quartet.

Vladimir Kostadinović je magistrirao sa najvišim ocenama na Muzičkom Univerzitetu za Izvođačku umetnost u Gracu u klasi Profesora Hauarda Tomasa Kertisa, a 2002. godine je proglašen za najboljeg stipenistu renomirane ustanove Berkley College of Music.

Ovaj izuzetno talentovani bubnjar je nastupao na mnogim eminentnim festivalima u Americi, Škotskoj, Nemačkoj, Holandiji, Austriji, Italiji, Slovačkoj, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i sa velikim brojem poznatih muzičara kao što su Danny Grissett, Jimmy Greene, Matt Brewer, Kiyoshi Kitagawa, Tony Monaco, Rob Bargad, Duško Gojković, Renato Chicco, Fritz Pauer, Harry Sokal, Herwig Gradischig, Chris Jefferson, Eddi Palermo, Flavio Boltro, Stjepko Gut…

Povezana vest:  Bieber i momci iz One Directiona planiraju zajednički odmor

Nakon odlaska u Njujork 2009. godine objavljuje svoj prvi album Course of Events.

Sa Vladimirom Kostadinovićem nastupiće Danny Grissett – klavir, Vincente Archer – bas i Jaka Kopac – alt saksofon.

Zahvaljući naporima oganizatora Festivala, ulaznice za treće i drugo festivalsko veče (koncert Lynne Arriale) se mogu kupiti po promotivnoj ceni od samo 200 dinara. Na ovaj način Pančevački jazz festival želi da doprinese široj afirmaciji jazz muzike i većoj dostupnosti ekskluzivnih kulturnih sadržaja.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4), radno vreme blagajne: ponedeljak – sreda od 09.00 do 22.00h, četvrtak – nedelja od 16.00 do 22.00h, broj telefona – (+381 13) 346 579.