Neozbiljni Pesimisti

Web premijera: Neozbiljni Pesimisti – Sunce tuđeg neba

Poseti MTV.rs ove subote, 29. oktobra, tačno u podne premijerno pogledaj novi spot benda Neozbiljni Pesimisti za numeru „Sunce tuđeg neba“!

Somborski sastav Neozbiljni Pesimisti sebe voli da definiše kao „grupu entuzijasta“, okupljenu oko ralizovanja ideje kulturnog oplemenjivanja nacije, naričito omladine. Bend su osnovali pevač i tekstopisac Igor Oluić i gitarista Boris Mišić, dvojac koji je iza sebe već imao višegodišnji staž u nekoliko somborskih bendova. Album prvenac „Neka bude što biti ne može“ pobrao je samo najbolje kritike, a numera „Sunce tuđeg neba“ nedavno je dobila i svoju video-podlogu!

Povezana vest:  Ženski bend Vibrator u rikverc ima novi spot za pesmu Stereo jezik

Spot je snimljen u Parizu marta 2011. godine, tokom turneje koju je bend imao po Francuskoj i Švajcarskoj. Numera „Sunce tuđeg neba“ jeste pesma o ljudima koji traže bolji život za sebe i svoju decu. Težak život, strahovi, dileme i preispitivanja imali su vrhunsku scenografiju u vidu aktuelnih posledica ekonomske krize koja je pogodila i zapadnoevropske države poput Francuske. Tekst pesme se veoma lako pretočio u sliku, a reditelj spota Bojan Đurišić želeo je da njome dočara uslove života ljudi koji dane provode daleko od svog doma, pa je korištena filmska traka od 16mm, koja ovom spotu daje posebnu dimenziju.

Povezana vest:  Kako finalisti "X Faktora" imitiraju Kristinu, Eminu, Željka i Kikija!

SUBOTA, 29. OKTOBAR U 12:00, SAMO NA SAJTOVIMA REGIONALNOG MTV-JA