MikeStern_photo2

Rasprodate ulaznice za koncert Mikea Sterna

 

Ulaznice za koncert Mikea Sterna, jednog od najvećih jazz gitarista današnjice, su rasprodate, dok se za drugi i treći dan Pančevačkog jazz festivala mogu kupiti po promotivnim cenama od po 200 dinara.

Mike Stern Band featuring Dave Weckl koncert će održati prvog festivalskog dana, 11. novembra, a sa Sternom i Daveom Wecklom (za bubnjevima) nastupiće i poznati jazz muzičari Chris Minh Docky (electric & acoustic bass) i Bob Malach (sax).

Tokom 30 godina duge karijere, puno inovativnih i uticajnih albuma, pet nominacija za Grammy nagrade, Mike Stern se etablirao kao jedan od najznačajnijih jazz gitarista i kompozitora svoje generacije.

Ovog brilijantnog muzičara prvi put u Srbiji moći ćete da vidite na Pančevačkom jazz festivalu 11. novembra.

Povezana vest:  Kusturica: "Dom za vešanje" pruža nezaboravno iskustvo

Drugog festivalskog dana, 12. novembra, nastupiće, takođe prvi put u Srbiji, izuzetna jazz pijanistkinja Lynne Arriale i njen Convergence Quartet, kao i sastav Triple Ace, dok će 13. oktobra biti održan koncert Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans uz učešće Beogradskih simfoničara i poznatih pančevačkih jazz muzičara, a pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića. Solista na klaviru biće Ivan Aleksijević. Ovaj gala koncert je posvećen poznatom kompozitoru Robertu Hauberu, koji je aranžirao neke od najtežih i najlepših kompozicija Billa Evansa. Poslednjeg festivalskog dana koncert će održati i Vladimir Kostadinović New York Quartet.

Nakon zvaničnog programa, drugog i trećeg festivalskog dana u foajeu Kulturnog centra Pančeva, od 23.30h, biće održani jam sessioni u kojima će učestvovati izvođači sa festivala i poznati domaći jazz muzičari.

Povezana vest:  Završeno dvanaesto izdanje Heineken Lovefesta

Zahvaljući naporima oganizatora Festivala, ulaznice za drugo i treće festivalsko veče se mogu kupiti po promotivnoj ceni od samo 200 dinara. Na ovaj način Pančevački jazz festival želi da doprinese široj afirmaciji jazz muzike i većoj dostupnosti ekskluzivnih kulturnih sadržaja.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4), radno vreme blagajne: ponedeljak – sreda od 09.00 do 22.00h, četvrtak – nedelja od 16.00 do 22.00h, broj telefona – (+381 13) 346 579.

Ovogodišnji Pančevački jazz festival, održaće se u Kulturnom centru Pančeva od 11. do 13. novembra.

Povezana vest:  LORNA VING I AB RE OVOG VIKENDA SVIRAJU ISPRED DOMA OMLADINE BEOGRADA

Pančevački jazz festival je pokrenut 1998. godine i od tada su u okviru njegovih pograma nastupali mnogi renomirani svetski izvođači, kao i najcenjeniji jazz umetnici domaće scene. Tako je za trinaest godina postojanja Jazz festival ugostio poznata imena kao što su, između ostalog: Roy Hargrove, Eddie Henderson, Denise Janah, Adriane Muttenthaler, Bojan Zulfikarpasić, Victor Bailey, Hubert Tubbs, i drugi…

Na festivalu se prostor daje i muzičarima poniklim u Pančevu, koje decenijama ima svoju jazz publiku i izvođače. Festival najčešće prati i izložba fotografija, a 2008. godine objavljena je publikacija posvećena desetogodišnjici postojanja manifestacije. Umetnički direktor festivala je jazz umetnik Dušan Ivanišević, a organizator Kulturni centar Pančeva.